Příští týden skončí podpora Internet Exploreru 10 a starších verzí

1

Microsoft oznámil, že v příštím týdnu zcela ukončí podporu svých starších verzí internetového prohlížeče Internet Explorer. Týká se to verzí 10, 9 a 8. Zároveň s koncem podpory upozorní uživatele na to, že by si program měli aktualizovat.

Internet Explorer 9

Konec podpory Internet Exploreru ve verzích 8, 9 a 10 se vztahuje k systému Windows 7 a 8.1. V tomto případě Microsoft ukončí podporu 12. Ledna 2016. Co to znamená? Prohlížeč sice bude nadále běžně fungovat, ale nebudou na něj vydávány žádné aktualizace ani bezpečnostní záplaty a může se stát teoreticky nebezpečným. V této souvislosti bude Microsoft uživatelům ještě jednou doporučovat aktualizovat na Internet Explorer 11, který je nadále podporován.

Internet Explorer 9

Jde o poslední verzi tohoto legendárního prohlížeče, neboť se Microsoft počínaje Windows 10 soustředí na svůj nový prohlížeč nazvaný Edge. Výjimku u podpory starších verzí Internet Exploreru, konkrétně verze 9, představují Windows Vista, kde bude podpora pokračovat společně s podporou samotného systému do poloviny roku 2017.

Zdroje: support.microsoft.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Docela škoda, že za roku už končí podpora Windows Vista. Vím, že se na tento systém hodně nadávalo, ale například já jsem s tímto systémem neměl nikdy sebevětší problém...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze