Microsoft má v Praze cool kanceláře. Podívejte se do nich s námi

7

Český Microsoft se odhodlal ke změně. Přestěhoval se do nových prostor a svým zaměstnancům nabídl podmínky, o kterých si v mnoha firmách mohou nechat jen zdát. Nové kanceláře dokládají také fakt, jak moc se Microsoft poslední dobou mění. Není to jen o kancelářích, ale i o stylu práci. Podívejte se, jak nové sídlo Microsoftu v Praze vypadá. Garantujeme vám, že budete překvapeni.

Ať už patříte mezi příznivce či odpůrce Microsoftu, jeho prostory i přístup k zaměstnancům se vám budou líbit. Microsoft totiž není jen o hezkých kancelářích a moderních prostorech, ale o celkovém inovativním přístupu. Každý čtvereční centimetr nových kanceláří dokazuje, že Microsoft chce být cool a není dinosaurem z minulosti.

Po průchodu recepcí na vás čeká hned několik programovatelných výtahů až pro 21 osob. Microsoft si v celé budově pronajímá hned čtyři patra, takže máte na výběr, odkud začít. Ať už vystoupíte v jakémkoliv patře, barvy Microsoftu vás ujistí, že jste zde správně. Prostředek budovy je totiž prázdný, a tak do něj Microsoft zasadil pletenec svých barev, které se linou jako dekorace všemi patry.

Microsoft

Každé patro má tvar písmene H, vždy uprostřed jsou výtahy. V blízkosti nich se také nachází schodiště, na nějž navazuji tzv. huby – co-workingové prostory. Ty najdete na každém patře, jsou tedy čtyři a umožňuji kreativní práci a setkání se všemi zaměstnanci. Jeden z hubů je například zaměřen na zeleň a přírodu. Další hub se specializuje na sport, jiný zase na hudbu a poslední na vědu. Pokud hledáte inspiraci nebo se jen chcete setkat s kolegy jinde, než v zasedačce, navštívíte jeden z těchto hubů. Nikdy přeci nevíte, zda na špičkový nápad nepřijdete při brnkání si na kytaru. Tento styl práce navíc podporuje seznamování s kolegy, a to nejen z vašeho patra.

Pokud rádi chodíte k jednomu stolu, v Microsoftu by se vám nelíbilo. Většina zaměstnanců totiž nemá svůj stůl a každý den si může sednout jinam. Jak nám bylo potvrzeno, zabírání si jednoho místa se prostě nenosí a mnoho výzkumů ukázalo, že práce v open-space kancelářích u vlastního stolu zdaleka není tak efektivní, jako pokud si může zaměstnanec vybrat prostředí, které mu právě vyhovuje. A přesně to nyní Microsoft splňuje. Pokud chcete stůl opustit na více než 2 hodiny, musíte ho uvolnit. Zaměstnanci se ovšem nemusejí obávat, je zde mnoho volných stolů a jsou vybaveny jedním či dvěma monitory. Vždy si je z čeho vybírat.

Microsoft

Je jen na vás, zda půjdete pracovat hned vedle veslařské lodě nebo si najdete svůj stůl, pohovku, fat boy nebo jiné místo k práci. Stejně tak na schůzky si můžete vybrat z velkého množství zajímavých kanceláří. K dispozici jsou jak otevřené, tak uzavřené prostory. Z těch uzavřených vás může nalákat stylové osvětlení, posezení v pohodlných křeslech nebo jinak stylově pojaté prostory. V zimě tak například zvolíte kancelář s kožešinovými potahy. Pro cizince zase můžete vybrat místo z hezkým výhledem. Možností je skutečně hodně. Pokud navíc žádnou schůzku nemáte, do práce vlastně ani nemusíte a je možné pracovat z domu. Stejně tak vás Microsoft nenutí pracovat od tolika do tolika hodin, sami si určitě kde a v jakou časovou dobu se vám pracuje nejlépe.

Pokud jste rodiči, určitě vám někdy vybouchlo hlídání na poslední chvíli. Co s tím? Pokud nemáte meeting, v Microsoftu můžete zůstat doma. Pokud schůzku máte nebo prostě do práce chcete, vezměte dítě s sebou. Microsoft má speciální místnost, kde si mohou děti hrát a vy pracovat. Nejedná se o zaměstnaneckou školku, ale prostory, které jsou uzpůsobeny jak pro děti, tak pro práci.

Microsoft

Přístup Microsoftu má svoje pravidla, ale pokud je nechcete zneužít, tak je Microsoft velmi benevolentní. Jak jsme se dozvěděli, každý zaměstnanec v průměru pracuje jen 14 dní v roce doma, jinak se do prostor těší a není se čemu divit. Prostory jsou skutečně kreativní, navíc v hubech se můžete potkat s dalšími zajímavými lidmi a vytvořit i něco společně. Microsoft tak není jen o hezkých kancelářích, ty má dnes kdekdo, ale o skutečné inovaci a přístupu, který je v České republice zatím spíše raritou. Ve stejné budově sídlí také Skype, který Microsoft vlastní. Jak jsme se ale přesvědčili, v něm už tak volné podmínky nevládnou. I tak má ale hezké prostory a zaměstnancům nabízí jiné benefity. Nové prostory Microsoftu jsou nejen moderní na pohled, ale i svou filozofií a přístupu k práci obecně. Také jimi Microsoft dokazuje, jakým způsobem se dokázal v poslední době proměnit a že ve změnách nehodlá nijak polevovat.

Diskuze ke článku
Jarmil
moc hezké pracoviště
Filip
Microsoftem sice naprosto pohrdám, ale kancly maj hezký.
Rob
Ještě by mohli vrazit prachy do Cortany co umí česky.
miro
hezke sice pracoviste je, ale sedet cely den po fatboych a designovych zidlich neni zadna sranda. jako na chvilku ano, ale v dlouhodobem horizontu jim teda nezavidim. ale tak co vim jsou casto v terenu a lobuji za svuj software, tak jim to mozna ani nemusi vadit a obcasna navsteva firmy muze byt prijemna. A kdyz tam pozvou zakaznika, tak se mu tam bude taky libit. takze asi ucel splni

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze