Microsoft apps: business aplikace pro Nokie se Symbianem Belle

Nokia dnes oznámila uvedení nové aktualizace pro OS Symbian Belle, která promění nejnovější řadu smartphonů v mobilní kancelář. Aktualizace nazvaná Microsoft Apps přinese sérii nástrojů zaměřených na produktivitu a rozšíří tak stávající funkce pro oblast bezpečnosti a správy, které už Symbian Belle nativně obsahuje.

Tyto aplikace nevyžadují žádné dodatečné investice do infrastruktury ani uživatelských licencí. První telefony se Symbian Belle díky nim získají konkurenční výhodu a přinesou stávajícím business zákazníkům společnosti Nokia, kteří se rozhodnou přejít na Symbian Belle, přidanou hodnotu.

„Práce je důležitou součástí osobního života, ambicí i úspěchu pro řadu lidí kolem nás,“ řekl Purnima Kochikar, viceprezident divize business mobility společnosti Nokia. „Stejně jako Symbian Belle rozšiřuje každodenní příležitosti pro sociální interakce, chtěli jsme přinést pracovníkům a zaměstnavatelům nové možnosti, jak si zorganizovat vlastní pracovní život. Microsoft Apps je další skvělý příklad toho, jak Nokia pokračuje ve svém závazku i nadále přinášet uživatelům Symbianu přidanou hodnotu i inovace.“

Majitelé některých Nokií obdrží aktualizaci obsahující například Word, Excell a nebo Power Point

„Aplikace od Microsoftu zaměřené na produktivitu pomohou zákazníkům využívajícím platformu Nokia Symbian pracovat s dokumenty a službami Microsoft Office i na cestách,“ řekl Pat Fox, senior director pro marketing a plánování, Microsoft Office.

Počínaje 4. čtvrtletím roku 2011 přinesou Microsoft Apps na platformu Symbian Belle nástroje zaměřené na spolupráci a produktivitu, včetně Microsoft Lync2010 Mobile, Microsoft OneNote, Microsoft PowerPoint Broadcast a Microsoft Document Connection (které nabízí propojení s Microsoft SharePoint). Další aktualizace dostupná v první polovině roku 2012 pak rozšíří funkce stávajících aplikací a vůbec poprvé mimo platformu Windows představí Microsoft Word, Excel a PowerPoint coby nativní aplikace.

Některé z Nokií, které obdrží aktualizaci s Microsoft Apps

Přečtěte si také zajímavé preview - Nokia 701: Symbian Belle, 1 GHz a nejjasnější displej na světě

Microsoft Apps budou dostupné prostřednictvím softwarové aktualizace. Tu bude možné instalovat buď přímo z mobilního telefonu, nebo prostřednictvím počítače. Microsoft Apps budou dostupné pro modely Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600 (model Nokia 600 nebude dostupný v ČR) a Nokia Oro. /p>

Zdroje: TZ Nokia

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze