Luxusní Nokia Oro: zlato, safír, kůže a Symbian Anna

Nokia představila luxusní variantu modelu C7 s názvem Oro. Novince vládne 18-ti karátové zlato, safír nebo kůže a zároveň si zachovala slušnou funkční výbavu původního modelu. Finové navíc již tradičně přibalí Bluetooth sluchátko. Cenovka bude přesahovat 23 tisíc Kč

TIP! Recenze Nokia C7: recenze stříbrné krásky

Nokia pokračuje v tradici luxusních telefonů, která byla dlouho dobu tvořena modely řady 8xxx s prostředím Series 40. Nyní se Finové vydávají jinou cestou a představili luxusní variantu populárního modelu C7, které přiřadili zvláštní označení Oro. Po Nokii N97 mini Gold Edition jde tak o další luxusní kousek finského výrobce. Nokia zřejmě vytušila, že na trhu vzniká prázdné místo a rozhodla se uspokojit touhy movitých zákazníků.

Luxusní balení Nokie Oro

Ačkoliv název by mohl svádět k myšlence, že jde o zcela nový model, byl by to omyl. Nokia Oro je vlastně převlečený model C7. Slovo převlečený je však dosti fádní. Nejde o jinou barvu krytu. Tělo je totiž pokryto 18-karátovým zlatem, které je vysoce odolné proti jakémukoliv poškrábání. Kromě něj byla v hojné míře použita i pravá kůže ze Skotska. Třešničkou na dortu je pak středová klávesa nacházející se pod displejem, která je vyrobena ze safíru.

Nokia Oro Light

Výbava telefonu se bude shodovat s modelem C7. Vypíchnu proto jen operační systém Symbian^3, který však bude obohacen o aktualizaci Anna. Dále samozřejmě nebude chytět kompletní datová nabídka nebo 8 megapixelový fotoaparát s možností zaznamenávat video v HD rozlišení. Nezměněn zůstal i displej. Nadále tak na ploše 3,5 palce operuje s rozlišením 360 x 640 pixelů a je kryt tvrzeným sklem.

Nokia Oro Dark

Jak je zvykem u luxusních Nokií, i model Oro dostane v základním balení luxusní handsfree, které je opět pokryto 18-karátovým zlatem. Model Nokia J nabízí funkci „Alway Ready“, díky níž stačí uživateli při příchozím hovoru jednoduše zvednout headset a začít mluvit. Při hovoru vydrží až 5 hodin na jedno nabití. Velmi příjemná je i hmotnost, která činí pouhých 8 gramů.

Nokia Oro v různých barevných variacích

Nokia Oro se na pulty obchodů dostane v průběhu léta 2011 ve dvou barevných variantách - Nokia Oro Light a Nokia Oro Dark. Předběžná cena stanovená výrobcem činí 800 eur. Ovšem bez dotací a daně. Odhadujeme tedy, že v České republice se Nokia Oro bude prodávat zhruba za 24 000 Kč.

Technické parametry Nokia oro

Kompletní specifikace
Konstrukce117,3 × 56,8 × 10,5 mm, 131,7 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 3,5" (640 × 360 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, video: 1 280 × 720 px, 25 FPS
ChipsetARM1136, CPU: 1×680 MHz, GPU: Broadcom BCM2727
PaměťRAM: 256 MB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémNokia (Symbian) Belle
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2010, 27 000 Kč

Diskuze ke článku
rex
Víc než 23 tisíc? To je drsný.. Za takovou cenu si koupím 2 super telefony. Holt ale bez zlata, no :)
vlások
ty brďo ..to je už čo za fón???:D:D:D a za takú canu..kokos..no tak si myslím že tento mobil spravili pre elitu..a nie pre takých jednoduchých ľudí ako sme my
chlara
no to je krásny fónik! keby som mala toľko peňazí, iste by som si to kúpila :D:D:D ale to asi nikdy nebude, takže môžem snívať dalej..:(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze