Update Nokia Belle dorazí v únoru, bude i pro Nokii 500 (2x aktualizováno)

Nejnovější verze systému Symbian s názvem Belle je v současné době k dospozici pouze na hrstce přístrojů značky Nokia, což rozhodně musí štvát majitele některého z dřívějších modelů, co si pouze chtějí vyzkoušet nový systém. Vypadá to ale, že už nebudeme čekat nijak dlouho.

Aktualizováno 4.1.2012

Nokia potvrdila, že update na Nokia Belle bude dostupný i pro model 500, o kterém se předtím nezmiňovala.

Aktualizováno 21.12.2011 - Nokia Belle dorazí v únoru, nebude se jmenovat Symbian

Nokia dnes vydala oficiální prohlášení, v němž zmiňuje, že update na Symbian Belle bude uvolňován od února 2012. Výrobce explicitně zmiňuje modely N8, E7, E6, X7, C6-01, C7 a Nokia Oro. Na druhou stranu se v prohlášení neobjevila zmínka o Nokii 500. Jak to bude s updatem tohoto přístroje zjišťujeme. Zajímavostí je, že Nokia vypustila z názvu slovo "Symbian" a nadále nazývá nový operační systém pouze Nokie Belle. K tomuto kroku zřejmě přistoupila vzhledem k negativnímu vnímání Symbianu u mnoha uživatelů.

Zatímco stávající uživatelé si musí počkat, Nokia v těchto dnech začíná prodávat modely N8, C7 a C6-01 s novým Symbianem Belle. Opakuje se tedy situace, která nastala u updatu na Symbian Anna. Zatím jsou telefony s touto novou verzí přímo po vybalení z krabice dostupné v Číně. Postupem času budou dostupné i na zbývajících trzích.

Původní informace z 9.12.2011

Po vlně spekulací a výstavě Nokia World, která hostila mnohé starší přístroje finského výrobce s operačním systémem Symbian Belle se na internet dostává oficiální oznámení, které je sice krátké, ale úderné.

„Nokia Belle je nejnovější verzí Symbianu se zbrusu novým uživatelským rozhraním, vizuálnějším zážitkem a desítkami aplikací a inovací. Systém už jsme letos zakomponovali do přístrojů Nokia 603, 700 a 701 a zatím se nám dostalo velmi pozitivních ohlasů.“

TIP! Přečtěte si, jaký je Symbian Belle.

„Tento systém však otevřeme široké veřejnosti a mnoha předchozím modelům Nokia, včetně N8, E7, X7, C6-01, C7, Oro, E6 či 500, a to už na začátku roku 2012. Díky tomu si miliony dalších uživatelů budou moci vyzkoušet čerstvý zážitek se systémem Symbian.“

Čekání je rozhodně ubíjející, je ale dobré vědět, že se update chystá. Přesné datum vydání zatím známé není, některé Facebookové stránky Nokie však poukazují na únor 2012, což zní rozumně. Počkejme si.

Zdroje: gsmarena.com, conversations.nokia.com, conversations.nokia.com

Diskuze ke článku
Jura
Čekání ubíjející není. Je mnohem lepší vědět, že přijde něco nového, než vědět, že nepřijde nic. Takto mi to řekl kamarád, který vlastní LG Optimus One a ví, že nového Androidu se už nedočká a bude se mu pořád sekat. A přitom to není ani rok co mi tvrdilm, že nic lepšího není a nikdy se Android sekat nemůže.
Maros
Takze jsem cekal zbytecne na upgrade. Tel ma 2 soft chybky a vyhybam se ctvrt roku formatu kvuli ocekavanemu belle. Tohle je fakt k posrani
kasoun1
Tohle jsem přesně čekal,bude to jak s Ančou,vypadalo to na listopad,má přijít v únoru,takže v dubnu 2012 možná bude.Celá slavná Nokia se rozjíždí,ale zatím ještě neodbrzdila ručku.
Petr
Já už to čekání asi nevydržím to je už snad druhý posunutí už jsem byl nedočkavý když jsem si přečetl že by to mělo být letos a oni to posunou ještě o další dva měsíce. No to už není možný!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze