Meizu Pop jsou nová AirPods pro váš Android

3
Meizu Pop jsou nová AirPods pro váš Android
  • Pouzdro sluchátek lze nabíjet bezdrátově i přes USB-C
  • Sluchátka mají notifikační LED
  • Baterie bezdrátových sluchátek vydrží zhruba 3 hodiny přehrávání hudby
  • Cena bude kolem 2,5 tisíce korun

Meizu v Číně minulý týden oslavilo své 15leté výročí a my jsme byli u toho. Výrobce představil velmi nadějně vyhlížející telefony Meizu 15, 15 Plus a 15 Lite, a protože je hudba vepsána do genů Meizu, nechyběly audio novinky. Kromě mimozemsky vyhlížejících sluchátek Meizu Halo jsme se tak dočkali i velmi zajímavých Meizu Pop. Skutečně bezdrátových sluchátek, která představují kvalitní konkurenci pro Apple AirPods nebo Samsung Gear Icon X. Jak ale asi tušíte, tak za výrazně nižší cenu. Meizu Pop by se měla prodávat i v Česku a cena se bude předběžně pohybovat mezi 2 a 2,5 tisíci korunami.

Kvůli nižší ceně ale nečekejte žádné kompromisy, právě naopak. Pouzdro na sluchátka je elegantní, solidně vyrobené a snadností a kultivovaností otevírání si v ničem nezadá s Apple AirPods. Potěší, že nabíjení 700mAh baterie v pouzdru probíhá přes USB-C, ale pozor, nechybí ani bezdrátové nabíjení. Sice nemají certifikaci Qi, dle výrobce se ale i tak z bezdrátových nabíječek tohoto nejrozšířenějšího standardu nabijí. Baterie v pouzdru má dvojnásobnou kapacitu, než třeba to pro Gear Icon X od Samsungu. Větší rozměry pouzdra jsou tedy na místě, stále je ale dostatečně malé pro pohodlné nošení.

Samotná sluchátka jsou skutečně malá, rozměrově ještě menší než Icon X od Samsungu. Elegantní bílá barva jim skutečně sluší, stejně tak decentní LED proužek informující o nabití či spojení s telefonem. Každé sluchátko váží 5,8 gramu a má v sobě 85mAh baterii, která vydrží zhruba 3 hodiny. Vnitřní paměť sluchátka nemají, hudbu je nutno přehrávat vždy z telefonu přes Bluetooth 4.2 a samozřejmě lze se sluchátky i volat.

Pouzdro má 700mAh baterii, kterou lze dobíjet přes USB-C i bezdrátově

Sluchátka jsme v Číně zkoušeli a sedí překvapivě dobře v uších, a to i při běhu nebo prudších pohybech. Na zhodnocení zvukové kvality si budeme muset počkat až na doručení finálního vzorku na testování.

Meizu Pop se začala právě nyní prodávat v Číně v přepočtu za 79 dolarů. Během června by se měly dostat i do Evropy, kde se cenovka bude pohybovat předběžně kolem 2 a 2,5 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Jarin
Cena rozhodně lákavá,ale výdrž 3 hodiny- nooo nic moc teda.
Mirec
Ze zvědavosti jsem koupil tyhle:
https://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_675210.html?wid=1433363
Jsou fajn, hrají slušně, cena supr a mají zajímavost, že se dá pouzdro sluchátek použít jako powerbanka (sice s nevelkou kapacitou, ale v nouzi se to může hodit).
David Zid
David Zid
Problém většiny dnešních sluchátek tohoto typu je, že prostě hnusně trčí z uší...Výjimkou jsou pouze Jabra Elite 65t, které ale stojí přes 4000,-. Nedávno jsem objednal a čekám na https://www.aliexpress.com/item/XGODY-F8-In-Ear-Wireless-Earphones-Bluetooth-V5-0-Handsfree-HiFi-Mini-Cordless-Earbuds-Live-Waterproof/32856753303.html velmi slušné recenze (viz Amazon u starší verze, která podporovala pouze BT 4.2, tyto mají údajně BT 5.0) a nejsou tolik bulky. Snad budou i slušně hrát.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze