MediaTek investoval do akcií Meizu

1

Čínský výrobce smartphonů, společnost Meizu, má rozhodně dobré vztahy s MediaTekem, výrobcem SoC pro mobilní telefony a tablety. Pokud vám nestačí to, že loňskou vlajkovou loď Meizu, model MX4, poháněl čipset MT6595, určitě vás v tom ujistí fakt, že MediaTek nyní investoval do akcií Meizu.

Meizu M1 Note
Barevné Meizu M1 Note by mělo být jedním z tahounů vysokých prodejů

Ačkoli u nás Meizu stále nepatří mezi nejznámější značky, v Číně se jedná o poměrně velkou společnost. Svědčí o tom i smělý cíl pro tento rok, který zní prodat nejméně 20 milionů kusů telefonů. Tomu by měl výrazně napomoci i model M1 Note, který se u nás krátce oficiálně prodává a poskytuje mimořádný poměr ceny a výbavy (a samozřejmě jej pohání SoC od MediaTeku).

Nyní díky zahraničním serverům víme, že MediaTek investoval do akcií čínské společnosti. I když není známo, kolik do nich investoval, vzhledem k možnostem obou společností se pravděpodobně nebude jednat o zanedbatelnou částku. Investice je pak zajímavá hlavně z toho hlediska, zda v budoucnu bude Meizu používat výhradně čipsety od MediaTeku, nebo bude spoléhat i na dodávky Samsungu jako dříve.

Zdroje: phonearena.com, gizchina.com, news.mydrivers.com

Diskuze ke článku
AnonymníJméno
Kdyby nad tím taky někdo přemýšlel a nevěděl jak na to, tak doporučuji tenhle web - http://www.investice.cz/akcie/t99/ - tam jsem začal před pár měsíci studovat informace a dneska začínám pomalu investovat :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze