Špičkové Meizu M1 Note přichází do ČR za mimořádně zajímavou cenu

27

České zastoupení společnosti Meizu nás před pár okamžiky informovalo o tom, že model Meizu M1 Note, který se vyjímá skvělým poměrem cena/výkon, dorazí i na náš trh. Společnost totiž právě dnes zahajuje oficiální prodej telefonu u vybraných internetových obchodů.

Čínský výrobce Meizu pokračuje v útoku prémiově vybavenými mobilními telefony na český trh. Společnost dnes totiž zahajuje u vybraných obchodů CZC.cz, Smarty.cz a Mall.cz prodej skvěle vybaveného Meizu M1 Note za doporučenou cenu 5 990 Kč. I když se dá telefon v Číně pořídit v přepočtu za 160 dolarů, stále se jedná o jeden z modelů s nejzajímavějším poměrem cena/výkon. Telefon se systémem Flyme 4.0 nabízí 5,5palcový FullHD displej, podporu Dual SIM a 4G LTE sítí a odolné polykarbonátové tělo s povrchovou UV úpravou, která odpuzuje tekutiny. Telefon je u nás dostupný v bílé barvě a variantě s 16 GB interní pamětí. Meizu M1 Note navíc plně ovládá češtinu, servisní podporu zajišťuje společnost VSP Data.

Meizu M1 Note

Meizu M1 Note je vybaveno panelem od výrobce Sharp s technologií Panel Self Refresh. Díky ní má razantně nižší spotřebu elektrické energie. Při jeho výrobě je použita GFF technika laminování vnějších vrstev displeje, které snižují míru odrazů a odlesků displeje až o 75 procent.

Telefon pohání 8jádrový procesor MediaTek MT6752 s podporou 64bitových instrukcí. Meizu M1 Note je vybaveno 13megapixelovým senzorem od Samsungu. Přisvětlování scény zajišťuje fotografovi dvoutónová ledka. Pro fotografování čelním fotoaparátem nebo pro videohovory je telefon vybaven 5Mpx senzorem s f/2.0 objektivem a technologií Pure Cell, která slibuje minimalizici šumu v šeru.

Meizu M1 Note

Telefon je při tloušťce 8,9 mm a hmotnosti 145 gramů je vyroben z jednoho kusu předem barveného polykarbonátu, který, dle společnosti, neztrácí barvu ani po letech používání. Vnitřní uspořádání komponent je pevně usazeno do šasi ze slitiny hořčíku. Meizu M1 Note obsahuje dva sloty pro SIM karty. Energii pro nepřetržitou službu pak poskytuje telefonu akumulátor o kapacitě 3 140 mAh.

Meizu M1 Note na oficiálních snímcích

Uživatelské prostředí zde obstarává Flyme 4.0, které je, opět dle společnosti, inspirováno tím nejlepším z mobilních platforem. Uživatel ovládá telefon jediným tlačítkem a sadou gest pro rychlé zapnutí displeje nebo konkrétní aplikace pouhým přejetím prstu po displeji. Flyme 4.0 je charakteristický minimalistickým, avšak hravým barevným designem, který přispívá k přehlednému a pohotovému ovládání.

Technické parametry Meizu m1 note

Kompletní specifikace
Konstrukce150,7 × 75,2 × 8,9 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 192 × 3 104), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6752, CPU: 8×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-T760
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 140 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2015, 5 990 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
KoPoo
Je to čínský mobil. A nejde přehlédnout fakt že nemá NFC. Na BlackBerry je to od 10 samozřejmost.

Gestern von meinem BlackBerry 10 smartphones
Šimon
A přijde na náš trh i Meizu m1?
Charles
Já se ani nedivím, že se Microsoftu nedaří s těma jeho Lumiema když Androidí konkurence má takovéto mnohem lepší zařízení jak v softwérové tak v hardvérové oblasti za nižší ceny. Palec nahoru Meizu!
Ari An
Ari An
Jak je to prosím s našimi LTE frekvencemi? Na recenzi se můžeme těšit brzy? Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze