Huawei Mate 50 Pro má na focení talent. Pořídí krásné portrétní i noční snímky

Huawei Mate 50 Pro má na focení talent. Pořídí krásné portrétní i noční snímky
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Variabilní clona s hodnotou f/1.4 až f/4.0 skvěle poslouží pro focení portrétů
  • Ve výbavě najdeme rovněž 3,5× teleobjektiv s nadprůměrným rozlišením 64 Mpx

Huawei Mate 50 Pro má jako první smartphone na světě snímač s variabilní clonou v nebývale velkém rozsahu f/1.4 až f/4.0, což s sebou přináší hned několik výhod.

Portrétní snímky mějte plně pod kontrolou

Velmi zajímavá je například možnost kontroly nad úrovní rozmazání pozadí za foceným objektem. Taková funkce je dostupná u většiny moderních smartphonů, jedná se však zpravidla pouze o digitální efekt rozostření. Ten si bohužel velmi často neumí poradit s jemnými detaily, jako jsou třeba vlasy, a také i u prémiových telefonů „bojuje“ s barevně splývajícím pozadím, nehledě na to, že zkrátka nepůsobí tak přirozeně jako efekt, který dokáže vykouzlit velmi nízká clona f/1.4. Díky deseti možným úrovním (fyzického) nastavení světelnosti u hlavního snímače lze docílit ideální úrovně rozmazání, která bude pro dané potřeby tak akorát.

Ukázky snímků pořízených v režimu Clona, kde lze nastavit světelnost mezi f/1.4, f/2.0, f/2.8 a f/4.0 (viz ukázky)
Ukázky snímků pořízených v režimu Pro, kde lze nastavit světelnost v deseti úrovních, a to mezi f/1.4 až f/4.0, viz screenshot

Noční režim je v DNA telefonů Huawei

Kromě portrétních snímků však Mate 50 Pro exceluje i v dalších oblastech focení, a to například pořizování nočních fotografií. Jedná se o disciplínu, kterou smartphony Huawei dlouhodobě pilují a v podstatě se zasloužily o její popularizaci a rozšíření napříč dalšími značkami mobilních telefonů.

Fotí lépe Huawei Mate 50 Pro, nebo iPhone 14 Pro? SROVNÁNÍ

Že zvládne Huawei Mate 50 Pro vyfotit velmi pěkné noční snímky ostatně potvrdil třeba i fotoduel s iPhonem 14 Pro, viz přiložené video.

Přibližte si to, co vás zajímá

Za zmínku stojí i 3,5násobný teleobjektiv o nadprůměrném rozlišení 64 megapixelů. Jedná se o zoomovací objektiv à la periskop, tedy takový, který je uložený „naležato“, aby fotomodul příliš nevyčníval. Objektiv tohoto typu mimochodem výrobce představil již u modelu Huawei P30 Pro. Snímky z něj si zachovávají velmi slušnou kvalitu nejen na defaultní 3,5násobné přiblížení, ale i vyšší úrovně.

Ukázky z 3,5× teleobjektivu

Huawei Mate 50 Pro

Rozměry162,1 × 75,5 × 8,5 mm, 205 g
DisplejAMOLED, 6,74" (2 616 × 1 212 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, 1×3,19 GHz + 3×2,75 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 700 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze