Kompaktní Balmuda Phone z Japonska má 4,9" displej a design jako žádný jiný mobil

2
Kompaktní Balmuda Phone z Japonska má 4,9" displej a design jako žádný jiný mobil
Fotografie: Balmuda
  • Telefon představil renomovaný výrobce toustovačů a dalších menších spotřebičů do domácnosti
  • Hmotnost činí pouze 138 gramů, záda mají atypický tvar
  • Displej zaujme 4,9" uhlopříčkou i poměrem stran 16:9

Přestože dnes může smartphony vyrábět takřka kdokoliv, málokdo má kuráž se postavit zavedeným společnostem na vysoce konkurenčním trhu chytrých telefonů. Jedním z takových odvážlivců je nově i japonská společnost Balmuda, která se specializuje na prémiové příslušenství do domácnosti, jako jsou čističky vzduchu, rýžovary nebo toustovače, jež se mají dle informací The Verge v Japonsku těšit obzvlášť velké popularitě.

Balmuda Phone
Záda zdobí výrazné logo výrobce, telefon je dostupný v bílé a černé variantě

Balmuda Phone se tedy již svým původem značně odlišuje od většiny ostatních smartphonů. To, co jej v dnešní době činí naprostou raritou, je však design, potažmo velikost. Při pohledu z boku si lze všimnout netradičního designu, který nesází na hranaté rámečky a ostré linie, nýbrž na zaoblená záda s tloušťkou 13,7 mm v nejširším bodě. Na výšku by pak telefon měl mít zhruba 123 mm, šířka činí 69 mm a hmotnost pouhých 138 gramů.

Na zádech najdeme netradičně umístěnou čtečku otisků prstů v levém horním rohu a jedinou 48Mpx kamerku napravo. Selfie kamerka o rozlišení 8Mpx se pak usídlila v průstřelu 4,9" displeje s klasickým poměrem stran 16:9 a Full HD rozlišením. O pohon se stará již starší, avšak stále výkonný 5G čipset Snapdragon 765 s 6 GB RAM a 128GB úložištěm. Baterie nabídne kapacitu pouze 2 500 mAh, podporuje však alespoň bezdrátové nabíjení.

Podle prvních dojmů redaktorů theverge.com má být držení telefonu v ruce velmi pohodlné, a to právě díky malým rozměrům a zaobleným zádům. Také úroveň zpracování (plastové konstrukce) má být na slušné úrovni.


Jak už tomu u těchto raritních kousků bývá, bude tato novinka na prodej pouze na domácím (japonském) trhu, a to za nemalou cenu v přepočtu přibližně 25 tisíc korun včetně DPH. Toustovač Balmuda ostatně výrobce nabízí zhruba za třetinu ceny nově představeného smartphonu, prémiová cena tak není u této značky žádným překvapením.

Diskuze ke článku
Miroslav Skotnica
Miroslav Skotnica
Já nevím jak vy, ale já víceméně vidím HTC Wildfire S....
Pc Wifi
Pc Wifi
kompaktni to je hafo, vybava taky neni zla, ale cena to odstreluje do sfery úletů... inu japonci...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze