Majitelé iPhonů si nově odemknou WhatsApp pomocí Face ID a Touch ID

Majitelé iPhonů si nově odemknou WhatsApp pomocí Face ID a Touch ID
Fotografie: Apple.com
  • WhatsApp nabídne možnost odemknout aplikaci pomocí Face ID a Touch ID
  • Samotná aplikace k biometrickým údajům uživatelů přístup nedostane

Používáte-li některý z iPhonů a k tomu rádi chatujete na WhatsAppu, máme pro vás dobrou zprávu. Již brzy si budete moci užívat vyšší úroveň zabezpečení. WhatsApp totiž nově odemknete pomocí Face ID a Touch ID. Nová funkce, která zvýší úroveň zabezpečení, byla poprvé spatřena v alfa verzi aplikace. Kterou metodu ověření budete moci používat logicky záleží čistě na tom, jaký iPhone máte, neboť žádný z iPhonů nenabízí kombinaci Touch ID s Face ID naráz.

Vaše tvář či otisk prstu bude oskenován pokaždé, když se aplikaci rozhodnete otevřít. A v případě, že by došlo k opakovanému pokusu aplikaci odemknout někým jiným, vás aplikace vyzve k tomu, abyste zadali klasický číselný kód. Nový druh zabezpečení muže být zajímavý rovněž pro firemní klientelu, kde je vysoká úroveň zabezpečení informací obzvlášť důležitá.

Pokud se obáváte, že vám WhatsApp ukradne biometrické údaje, můžete zůstat klidní. Aplikace totiž pouze dostane přístup k API od Applu, která vše ověří a předá WhatsAppu informaci o tom, jestli může aplikaci odemknout. Uživatelé WhatsAppu na Androidu zatím tuto možnost nemají, ale podle všeho bude i na této platformě brzo k dispozici.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout WhatsApp Business

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze