Čtečka otisku prstů v displeji iPhonu údajně jen tak nebude

24
Čtečka otisku prstů v displeji iPhonu údajně jen tak nebude
  • Apple se zatím nechystá nasadit čtečku otisku prstů v displeji a také podle predikcí se jí jen tak nedočkáme
  • Apple takto přistupuje i k jiným technologiím, příkladem může být bezdrátové nabíjení

Apple se prozatím údajně nechystá uvést čtečku otisku prstů v displeji. Zatím totiž není prý dostatečně spolehlivá. S předpovědí teď přišel i analytik Ming-Chi Kua, který je známý přesností svých predikcí ohledně Applu. Podle něj prý uživatelé přijali odemykání pomocí obličeje Face ID velmi dobře, a není tak prozatím potřeba vracet se k otisku prstů, a to v jakékoliv formě. Toto navíc není poprvé, co Apple u nějaké technologie vyčkává. Podobnou strategii zaujal například v případě bezdrátového nabíjení.

Na jednu stranu taková strategie zaručuje určitou kvalitu zařízení, na stranu druhou si uživatelé musí na některé inovace počkat mnohem déle. Apple je totiž perfekcionista, který někdy vyčkává i v případech, kdy už je daná technologie dostatečně dobrá pro běžné použití, nikoliv však dokonalá.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
"Uživatelé přijali FaceID velmi dobře"... Oni snad měli na vybranou?
BigBoss
pchpch ze spolahlivost, ani ta v tlacidle neni 100%, max tak na 80%. s vlhkymi rukami 0% :D
Jeník
Tak ten Apple už překonal hranici 1000 dolarů za mobil. Číňan už vyvinul čtečku v displeji, ale nedá ji Američanům. Čína bude mnohem více inovativní než Amerika a bude navyšovat rozpočet na armádu k přípravě na válku a obsazení Thajwanu, proto bude chtít sebrat nejvíce peněz na trhu skrze technické inovace.
Tomáš
Tak čtečka otisků je přežitek. A kdo tvrdí opak nevyzkoušel moderní technologie.

Vemte si úplně běžné situace - špinavé ruce v práci, rozmočené ruce z bazénu nebo vany, v létě zpocené a napuchlé prsty, v zimně rukavice....

To vše jsou situace kdy je čtečka otisku prstu k ničemu a člověk místo toho musí často zadávat kód nebo se zdržovat než se podaří odemknout telefon.

Naproti tomu Face ID nevadí že mi narostou fousy, nevadí že mám sluneční brýle u bazénu, nevadí že mám v zimně čepici a šálu je fuk že jsem celej mokrej ze sprchy.

Další výhoda je že vás sleduje zda si třeba čtete článek a neotravuje tak každých 10s se zhasínáním displeje a td.

Kdo nepoužíval nepochopí.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze