S iOS 12 bude Face ID mnohem rychlejší

3
S iOS 12 bude Face ID mnohem rychlejší
Fotografie: Apple.com
  • iOS 12 nabízí novou možnost alternativní vzhled
  • Ta vám usnadní používání Face ID například s brýlemi

Mnoho rodin využívá iPad jako multimediální zařízení, ke kterému mají přístup všichni členové domácnosti. Vzhledem k tomu, že si v iOS lze nadefinovat až pět různých otisků prstů, neměl by s tím být problém. Pokud však Apple skutečně představí iPad s Face ID, mohla by být právě nová bezpečnostní technologie hlavním kamenem úrazu, protože k jednomu zařízení lze přiřadit jen jedno Face ID. Mnoho uživatelů dlouhodobě volá po tom, aby Apple umožnil i více různých tváří, které by zařízení rozpoznalo, ale bez úspěchu.

V iOS 12 se však vyskytuje zajímavá funkce, kterou nalezneme v Nastavení -> Face ID a kód –> Nastavit alternativní vzhled. Bohužel pro přidání nové tváře tato funkce neslouží. Pokud ale často nosíte sluneční či dioptrické brýle, nebo používáte jiné doplňky, které mění váš vzhled, stačí použít tuto možnost a Face ID vás rozpozná stejně rychle, jako kdybyste na obličeji nic neměli.

Diskuze ke článku
Martin McČerný
Martin McČerný
To bude tím, že FaceID není stoprocentní ani s jedním obličejem. Pokud se přidá další, o hodně se zvýší tolerance a tím i možnost odemčení cizím člověkem. To samé je s otisky prstů, čím více jich je, tím vyšší šance že se podaří odemknout cizímu člověku. U otisků je ale přesnost mnohem vyšší.
Milan
Copak face id, ale systém aby byl rychlejší a stabilnější. IOS11 je neskutečný paskvil.
gotys
A já na Huawei P20 Pro zamknu jakoukoli aplikaci na otisk prstu.
Že to nemá Apple mě neudivuje, ale že to neměl ani můj S9 to je napováženou...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze