Majitelé iPhonů 12 si stěžují na rychle se vybíjející baterii

11
Majitelé iPhonů 12 si stěžují na rychle se vybíjející baterii
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • U některých dochází k poklesu o 20 až 40 % přes noc v pohotovostním režimu
  • Pravděpodobně se jedná o problém softwarové povahy

Podle stížností se někteří majitelé nových iPhonů 12 potýkají s neadekvátně rychlým vybíjením v pohotovostním režimu, a to i navzdory tomu, že nevyužívají 5G připojení.

Na Apple fóru si například stěžuje uživatel s přezdívkou Master26A na výdrž iPhonu 12 Pro, který se velmi rychle vybíjí, přestože telefon nepoužívá (během jedné hodiny dochází k poklesu o čtyři procenta). Příspěvek vytvořil již 25. října, tedy krátce poté, co telefon obdržel. Od té doby si však na podobný jev stěžovalo více než tisíc dalších zákazníků. U některých dokonce dochází k poklesu o 20 až 40 % přes noc, i přestože v nastavení deaktivují 5G konektivitu a manuálně vypnou aplikace s vyšší energetickou náročností.

Jiný diskutující poukázal na skutečnost, že k poklesu kapacity baterie by nemělo docházet rovnoměrně bez ohledu na to, zda uživatel telefon používá, či nikoliv. Níže uvedený graf (jehož původcem je uživatel s přezdívkou Odiebla) s konstantním poklesem baterie přitom zůstává stejný i v případě aktivace úsporného režimu. Pod ním se nachází standardní graf poklesu baterie.

Graf vybíjení baterie iPhone 12 Pro

Další majitel uvedl, že rychle vybíjející se iPhone poslal do Applu, kde byla provedena diagnostika, která však žádný problém neodhalila. Pravděpodobně se tak jedná o skrytou chybu softwarového původu. Dodejme, že rychlé vybíjení při nijak zvlášť náročné aktivitě (focení, prohlížení internetu, chatování) jsme zaznamenali i při testování iPhonu 12 mini, v pohotovostním režimu však k nijak drasticky rychlému vybíjení nedocházelo.


V případě, že vás téma rychle se vybíjejících iPhonů 12 zajímá, můžete najít další komentáře Redditu, Twitteru a dalších místech. Pokud jste u nových iPhonů 12 náhodou zaznamenali podobný problém, nezapomeňte nám napsat do komentářů pod článek.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
To nebude chyba, ale funkce. V iOS chyby prý nejsou.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Vždyť jeliman tvrdí opak 😂😂
Patrik Čech
Patrik Čech
Já teda nevím jak vy a ostatní, ale já s iPhone 12 nemám jediný problém. Žádné vybíjení, žádný nazelenalý displej, žádný problém s lockscreen, žádné škrábání skla, žádný problém se signálem... Prostě nic.
Mandik Marvel
Mandik Marvel
Divný co jako by iphone by tohle netrápí lo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze