MacBook Air bude prvním Macem s procesorem M1 z dílny Applu

MacBook Air bude prvním Macem s procesorem M1 z dílny Applu
Fotografie: Apple
  • Nejoblíbenější MacBook bude mít díky procesoru od Applu lepší výdrž a vyšší výkon
  • Cena zůstává stejná jako u MacBooku Air s procesorem Intel

Je to tu, prvním produktem s procesorem M1 (Apple Silicon) bude MacBook Air, tedy vůbec nejoblíbenější MacBook v nabídce. Je to logické – MacBook Air je cenově dostupný, extrémně přenosný a se skvělou výdrží. Většina z výhod MacBooku Air se má navíc díky nasazení vlastního procesoru ještě vylepšit.

Apple MacBook Air s M1

Apple slibuje 3× rychlejší chod, což zní sebevědomě a těšíme se na reálné srovnání. Grafický výkon by měl být až 5× lepší než v případě varianty s procesorem Intel. Díky vlastnímu procesoru nabízí Apple MacBook Air s procesorem M1 také o 6 hodin delší výdrž než verze s procesorem Intel. Celkem byste měli dosáhnout 18 hodin na nabití v případě přehrávání videa, což je působivé. Potěší také 2× rychlejší SSD. Uvnitř MacBooku Air s procesorem M1 není žádný ventilátor, bude tedy zcela tichý. Potěší i okamžité probuzení z režimu spánku, stejně jako se probouzí iPhony a iPady.

Apple MacBook Air s procesorem Apple Silicon bude vycházet z klasického MacBooku Air, těšit se tak můžeme na Touch ID, tenkou konstrukci nebo třeba dvojici USB-C. Touch Bar stále nasazen nebyl. Apple MacBook Air bude startovat na stejné cenové hranici jako verze s procesorem Intel, tedy 999 amerických dolarech. V našich končinách by se mělo jednat o 29 999 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze