MacBook Pro dostane Touch Bar, MacBook Air se dočká slevy a 12" MacBook zmizí z trhu

7
MacBook Pro dostane Touch Bar, MacBook Air se dočká slevy a 12" MacBook zmizí z trhu
  • Základní 13" MacBook Pro nově obdrží Touch Bar s Touch ID
  • MacBook Air se dočká menší slevy a vylepšení v podobě True Tone displeje
  • 12palcový MacBook se přestane vyrábět a nahradí jej MacBook Air

Portfolio MacBooků se dočká menší aktualizace a změny se podle informací na stránkách cupertinského výrobce dotknou hned tří modelů.

Začněme základní verzí 13palcového MacBooku Pro. Ten byl původně nabízen s fyzickými funkčními klávesami a nově obdrží Touch Bar spolu s Touch ID, kterým mohou uživatelé potvrdit platby nebo zařízení odemknout. Faceliftu se dočká i stávající procesor, jenž bude nahrazen osmou generací čtyřjádrového Intel Core i5 s Turbo Boostem až 3,9 GHz (verze Coffee Lake) a vítanou novinkou je rovněž integrace bezpečnostního čipu Apple T2.

Tento model se začíná prodávat za 38 990 Kč ve verzi s 8 GB RAM, dvojicí Thunderbolt 3 portů a 128GB SSD úložištěm. Nejlépe vybavená varianta nabízená v obchodě Applu s 512GB úložištěm, čtyřmi Thunderbolt 3 porty a mírně přetaktovaným procesorem s maximálním Turbo Boost výkonem 4,1 GHz vyjde na 61 990 Kč. Důležité je zde dodat, že k žádné další revizi klávesnice u těchto modelů nedošlo a MacBooky Pro tak mohou stále trpět kvůli motýlkovému mechanismu, který je extrémně náchylný na usazování nečistot pod klávesami, což může způsobit nesprávné fungování kláves.

Macbook Pro 13"

Vylepšení se dočkal i cenově nejdostupnější MacBook Air, který se nově chlubí Retina displejem s technologií True Tone a bude nabízen s menší slevou. Standardní cena základního modelu se zastavila na 32 990 Kč a ve výbavě nechybí dva Thunderbolt 3 porty, Touch ID, 8 GB operační paměti či procesor Intel Core i5 osmé generace.

Poslední zprávou je pak ukončení výroby 12palcového MacBooku, který se nedočkal žádné aktualizace již po dobu dvou let a jeho místo tak zastoupí zmíněný MacBook Air.

Diskuze ke článku
John
Budiž. Doufám však, že v základu už bude 256GB SSD.
R1S0
tak a teraz uz len aby ten "air" schudol na hranicu macbooku.
Michal
Šel by jste někdo do bazarového macbooku? Myslíte že se to vyplatí?
Daniel
Tak asi záleží kolik by stál, já jsem třeba kupoval bazarový, ale jedině proto, že jsem na něj dostal přímo z toho obchodu roční záruku v Brně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze