Finální verze Apple macOS 11 Big Sur přichází. Stáhnete si ji již pozítří

Finální verze Apple macOS 11 Big Sur přichází. Stáhnete si ji již pozítří
Fotografie: Apple.com
  • Apple dnes oznámil, že novou verzi Big Sur oficiálně vydá 12. listopadu
  • Soustředí se na design, který se přibližuje iOS

Apple dnes představil zbrusu nový procesor Apple M1, který je určen pro Macy. S ním se pojí také finální příchod v červnu představeného macOS 11 Big Sur, který jste doposud mohli zkoušet pouze v beta verzích, a to stejně jako my, když jsme vám přinesli první dojmy. Nová verze operačního systému se letos soustředí především na vzhled, který se snaží přiblížit iOS.

Apple macOS Big Sur

Nejvíce patrné jsou změny na přepínačích a posuvnících, které jsou s těmi na iOS takřka identické. Po dlouhých letech si Apple také všiml aplikací pro Zprávy, Mapy či prohlížení internetu (Safari), které jsou graficky propracovanější. Z praktických novinek lze zmínit též vylepšené vyhledávání, kdy jsou výsledky rozděleny například do kategorie konverzací, odkazů nebo fotografií. Klíčová slova vyhledávání jsou ve výsledcích patřičně zdůrazněna.

Oproti původním předpokladům, kdy se vydání finální verze Big Sur odhadovalo na říjen, došlo k menšímu zpoždění. Na každý pád čekání Apple učinil konec. Finální verze macOS11 Big Sur bude vydána ve čtvrtek 12. listopadu. Na aktualizaci se můžete těšit v případě, že máte iMac od ročníku 2014 a novější, iMac Pro od roku 2017 a mladší, Mac Pro od verze z roku 2013, Mac mini od verze z roku 2014, MacBook Air od ročníku 2013, MacBook Pro od konce roku 2013 a mladší, a nakonec MacBook, který musí být ve verzi roku 2015 či mladší.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze