LG: výsledky za 3.čtvrtletí jsou opět v červených číslech

Společnost LG zveřejnila výsledky za třetí čtvrtletí. Po druhém čtvrtletí, kdy výsledky nebyly příznivé se i toto čtvrtletí nese ve stejném duchu a ztráta mobilní divize je ještě vyšší. Celkové prodeje klesly o 10,3% v porovnání se druhým čtvrtletím. Celková ztráta dosáhla částky 371,36 milionů.

LG Optimus 3D - oficiální fotografie

Čtěte: Recenze LG Optimus 3D – řekněte WOW!

LG prodalo 21,1 milionů zařízení a utržilo za ně 2,41 miliard dolarů. V porovnání s předchozími obdobími se však jedná o výrazný pokled. Oproti předešlému čtvrtletí klesl objem prodejů o 16 %, v ročním porovnání se jedná o pokles 9,5%. Mobilní divize se za toto čtvrtletí propadla do ztráty 124 milionů dolarů, což je dvakrát horší výsledek, než v předchozím období. Mobilní divize tak vykázala ztrátu v pátém čtvrtletí za sebou. Zhoršující se výsledky nevypadají pro LG vůbec dobře, i když ostatní divize si vedou dobře a ztrátu mobilní divize kompenzují. Znamená to však, že restrukturalizační programy, které LG před rokem nastartoval, příliš nefungují.

LG Optimus 2X - oficiální fotografie
Čtěte: Recenze LG Optimus 2X – Dvoujádrový velikán

Vrcholní činitelé ve společnosti LG mají důvod k pořádnému zamyšlení, pravidelně se opakující ztráty čtvrtletí co čtvrtletí nelze brát na lehkou váhu. Společnost LG v současné době nemá na trhu například žádné konkurenceschopné zařízení oproti špičkovým high-endům typu Galaxy SII, Atrix 2 či Sensation XL. Právě v tomto segmentu je marže a potencionální zisk nejvyšší, ale LG zde chybí zdatný zástupce. Přestože v jeho portfoliu najdeme špičková zařízení jako Optimus 2X nebo Optimus 3D, nedaří se výrobci tak, jak by si představoval. Ve střední třídě má výrobce stále mezery, kromě Optimusu Black nenabízí žádná jiná konkurenceschopná zařízení.

LG Optimus Black - oficiální fotografie
Čtěte: Recenze LG Optimus Black – Nejštíhlejší ze štíhlých

Osobně si myslím, že za současnými výsledky stojí nedostatečně vybavené portfolio výrobce. V posledních měsících si výrobce nenaklonil své zákazníky napříč celým světem tím, že vykazoval laxní přístup k podpoře svých produktů. Jedná se hlavně o podporu svých tří nejvybavenějších zařízení Optimusu 3D, Optimusu 2X a Optimusu Black. Všechna tato zařízení se v současné době stále nedočkaly slíbené aktualizace na vyšší verzi systému Android 2.3. Nejvíce zarážející situace panuje u Optimusu 2X, který se začal prodávat v březnu letošního roku, výrobce přislíbil již třikrát aktualizaci na vyšší verzi, z daného slibu ale vždy nakonec sešlo. Většina výrobců u svých high-endových zařízení plánuje aktualizace na Android Ice Scream Sandwich 4.0 a LG je stále ve fázi příprav Androidu 2.3 Gingerbread. I to tedy může v nelichotivých výsledcích hrát roli.

LG však může mít několik es v rukávu. Pokud výrazně vylepší podporu telefonů (že to jde zlepšit poměrně rychle ukázal Sony Ericsson) a představí nové telefony se špičkovou výbavou, může se mu podařit nepříznivý trend zvrátit. Velmi pravděpodobně by mohl představil variantu modelu LG Optimus EX, který je dostupný momentálně pouze pro Jižní Koreu. Nabídne velký HD displej, LTE, dvoujádrový 1,5 GHz procesor a další špičkové funkce. Navíc se může pochlubit elegantním designem.

LG Optimus EX - oficiální fotografie

Zdroje: lg.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
PRESNE TAK .... podpora tohto výrobcu je na zaplakanie a jrho spolukorejec je na tom iba o chlp lepšie...

Hlavne, že majú zápis do Guinnessovej knihy a ďalej nás už nezaújma...prachy od klientov O2x už majú a nových netreba...:(
Škoda aspoň by mohol niečo zamiešať ale takto asi len PRIMALEX na stenu...:))
ladawe
Presne prot tu jejich podporu sem sveho LG OPTIMUSE BLACKA prodal...mela bejt aktualizace na 2.3.4 aono se porad nic nedeje a potom pise Lg ze aktualizace se dockame az v prosinci...Takze to mi dosla trpelivost a black sel do sveta...ted mam HTC SENSATION a spokojenost na prvnim miste!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze