LG může být spokojeno, loni dodalo téměř 60 miliónů smartphonů

19

Se svými finančními a prodejními výsledky se pochlubilo jihokorejské LG. K dispozici máme nejen čísla za uplynulé čtvrté čtvrtletí, ale také prodejní výsledky za celý rok 2015. Výrobce může být rozhodně spokojen.

Článek byl 27. ledna 2016 aktualizován

LG Logo

Divize mobilních telefonů LG vykázala za 4. čtvrtletí roku 2015 tržby ve výši 3,7 biliónů wonů (téměř 78 miliard korun) a jde o mezičtvrtletní nárůst o 12 %, za kterým má stát údajně úspěšný nástup modelu V10 na trhu v USA. Meziročně ale tržby klesly o 0,4 %. Zásadnější ovšem je, že i přesto se celá divize skončila v provozní ztrátě 43,8 miliard wonů (přibližně 914 miliónů Kč). Za celé čtvrtletí pak LG dokázalo celosvětově dodat 15,3 miliónů chytrých telefonů. Za celý rok 2015 pak jihokorejský výrobce dodal 59,7 miliónů smartphonů, což je ve srovnání s rokem 2014 mírný nárůst. V roce předešlém totiž LG prodalo 59,1 miliónů chytrých telefonů.

LG V10

LG si do letošního roku klade za cíl představit dva prémiové modely tak, aby mělo na trhu vždy špičkově vybavený přístroj, který by dokázal konkurovat stále sílící konkurenci. Prvním takovým zástupcem v roce 2016 by měl být vlajkový model LG G5, o kterém se již delší dobu spekuluje.

Zdroje: fonearena.com, koreaherald.com

Diskuze ke článku
ANO
Tak tohle mi vysvetlete http://www.novinky.cz/internet-a-pc/392871-chytrym-telefonum-od-lg-se-nedari-firma-vykazala-necekane-ztratu.html
"Chytrým telefonům od LG se nedaří, firma vykázala nečekaně ztrátu"
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 26. 1. 2016 12:02
Pán Pavlíček, vy by ste boli spokojný so štvrťročnou stratou vyše 100 miliónov € ??? Ja veľmi nie :)
Tom
Ahoj

není důležité kolik nich dodají, ale kolik nich jsou schopný prodat.
Pandero
Dobry den, memuzu nereagovat. Zaprve zdroj uvadite Fonearena, spravne je Phonearena. Ale chybu udelat muzete. Clanek jste si ovsem asi spatne prelozili, protoze se v nem jasne pise: "... is having problems with improving shipment figures and maintaining profitability..." Navic je tam i pomerne jasny graf. LG je v profitabilite ztratove, navic dodavky navysilo jen o 2%, coz je hodne pod plan a oproti roku 2014 jsou na tom hure. Takze uvadet v nadpisu, ze mize byt LG spokejene, je velmi zcestne, ostatne jako cely clanek. Doporucuji si zdroj precist jeste jednou...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze