LG se daří, avšak mobilní divize je nadále ztrátová

13
LG se daří, avšak mobilní divize je nadále ztrátová
Fotografie: mobilenet.cz
  • Společnosti LG se jako celku daří a je v zisku
  • Mobilní divize se ale stále topí ve ztrátě a na změnu to nevypadá

Kromě Samsungu oznámila své hospodářské výsledky také společnost LG. Její tržby se vyšplhaly na 12,89 miliardy dolarů, což je o 3,9 % více než za stejné období v loňském roce. Za velmi slušnými tržbami údajně stojí dobré prodejní výsledky mezi domácími spotřebiči. Provozní zisk celé společnosti se dostal na částku 588,2 miliónů dolarů. Meziročně jde o nárůst o 13,6 %.

Nás však nejvíce zajímá, jak se vedlo mobilní divizi LG a zde to již taková sláva není. Tržby dosáhly 2,39 miliard dolarů, což je mezičtvrletně pokles o 13 % a dokonce 21% pokles při meziročním srovnání. Důvody? Stále stejné. Výrobci se nedaří prodávat stěžejní modely z prémiového segmentu. Výsledkem je provozní ztráta ve výši 117,27 miliónů dolarů.

Během druhého čtvrtletí se LG podařilo celosvětově dodat 13,3 miliónů kusů mobilních telefonů, což je meziroční pokles o 4 %, při meziročním srovnání zaznamenáme pád o 10 %. Vyhlídky do třetího čtvrtletí v rámci segmentu mobilních zařízení se mají pokusit zachránit nové modely Q6 či Q8 a následně představení nového smartphonu V30.

Zdroje: lgnewsroom.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
verva
Já bych souhlasil s komentáři u konkurence :D a to především se mi nelíbí, že udělají model a v té nejlepší konfiguraci je hodí jen na některé trhy a do Evropy pošlou jen takovou ostrouhanou hračku nižší konfigurace. Tohle se prostě nedělá dělat rozdíly a tohle si Evropa nezaslouží pak se diví, že to tu válcuje samsung.
Ja
Za 460€ nic lepsie clovek nekupi po necakanej vymene s8 za g6 som max spokojny uzky flat display lepsie vyzera ako zaobleny na s8 aj ked je amoled
Robert Pospichal
Robert Pospichal
G6 je úžasnej telefon, mám ho. Pos*ali to ale tím osekáním funkcí pro některé trhy. To jsem fakt nepochopil. Teď se to snaží sice zachránit G6+, ale už je trochu pozdě. Škoda.
Lukáš
Nevím, měl jsem LG G3, nebyl to špatný mobil, ale nepřesvědčil mě k další koupi mobilu od LG.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze