Samsung ohlásil rekordní zisk za 2. čtvrtletí, meziročně se chlubí 73% nárůstem

3
Samsung ohlásil rekordní zisk za 2. čtvrtletí, meziročně se chlubí 73% nárůstem
  • Dle očekávání Samsung zaznamenal rekordní 2. čtvrtletí s provozním ziskem téměř 13 miliard dolarů
  • Jedná se meziročně o 73% nárůst
  • Mobilní divize však, co se týče zisku, mírně poklesla

Jihokorejský Samsung dnes oznámil své hospodářské výsledky za 2. čtvrtletí roku 2017. Pochlubit se může opravdu působivým provozním ziskem ve výši 12,7 miliard dolarů, což představuje nárůst o 72,85 % ve srovnání se stejným obdobím v loňském roce. Celkové tržby činily 54,8 miliard dolarů a čistý zisk pak 10 miliard dolarů, kde spatříme nárůst o 89 % ve srovnání s loňským rokem.

V oblasti IM, kam spadají také mobilní telefony či tablety, zaznamenal Samsung ve druhém čtvrtletí tržby ve výši 27 miliard dolarů a provozní zisk 3,6 miliardy dolarů, což je mírný pokles z provozního zisku 3,9 miliardy dolarů v loňském roce. Důvodem mají být vyšší náklady na komponenty pro klíčové modely Galaxy S8 a Galaxy S8+. Jejich prodeje si však výrobce pochvaluje, neboť ve většině regionů překonávají předchůdce. Současně bylo oznámeno, že lépe se z nové dvojice prodává větší Galaxy S8+.

Při vyhlídce do třetího čtvrtletí Samsung očekává menší pokles zisku, neboť se zvýší marketingové náklady s ohledem na nástup nového a velmi očekávaného Galaxy Note 8, který se představí v srpnu.

Zdroje: news.samsung.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
android plus
jestli jsem se dobre koukal tak jsou dokonce nejziskovejsi firmou v tomto kvartale pres vsechny segmenty na svete!!
Dan
Na jakym webu jsi? A cemu se venuje? V mobilni divizi klesl tak zapal svicku ty troubo a bez se lecit...treba do Koreje.
Robo
Samsung naopak klesa same keci o zisku

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze