LG použije v prémiových telefonech OLED panely. První na řadu přijde LG V30

13
LG použije v prémiových telefonech OLED panely. První na řadu přijde LG V30
  • LG V30 by mělo být představeno v průběhu září
  • Výroba OLED displejů by mohla začít v červenci

LG plánuje ještě letos použít do svých top modelů OLED displeje. Jihokorejský server The Insider s odvoláním na nejmenované zdroje uvedl, že prvním z nich by měl být model V30, který by mohl být představen a případně i uveden na trh v průběhu září letošního roku. Byl by tak prvním telefonem LG s touto technologií.

Zářijový termín se přitom zdá reálný, protože to odpovídá roční generační obměně za model V20, jenž byl představený loni touto dobou. Podle spekulací by přitom LG V30 mohl nabídnout srovnatelné rozlišení a úhlopříčku v porovnání s konkurenčním Samsungem Galaxy S8+, který má na 6,2 palcích 2 960 × 1 440 pixelů.

LG V20
Loňské LG V20

Podle stejného tajného zdroje spustí LG výrobu OLED displejů v červenci, tak aby stihlo jejich nasazení i do své letošní vlajkové lodi G7. Ta by se tak měla stát druhým telefonem LG s tímto typem displeje.

Vzhledem k tomu, že všechny informace pocházejí z anonymních zdrojů, je nutné je brát s rezervou. Pro LG by nicméně mohla být vlastní výroba OLED displejů logickým tahem. V současnosti ovládá více než 95 procent trhu se svými Super AMOLED displeji Samsung a ostatní velcí hráči, mezi něž se řadí právě LG nebo Apple, by si z tohoto šťavnatého koláče také rádi ukousli.

Zdroje: theinvestor.co, phonearena.com

Diskuze ke článku
Jaroslav Dušek
Jaroslav Dušek
Nějak zapominate na LG G FLEX (1 a 2) u které byla také použita OLED technologie.
Xzeit
No konečně. Hlavně tedy kvůli úspornějšímu a viditelnějšímu AOD. Ještě čtečku otisků integrovat do displeje, a hlavně neořezávat evropské verze....
Milan Kutaj
Milan Kutaj
"Byl by tak prvním telefonem LG s touto technologií."
A čo dve generácie G Flex?
"Pro LG by nicméně mohla být vlastní výroba OLED displejů logickým tahem."
LG už dávno vlastnú výrobu OLED displejov má.
"V současnosti ovládá více než 95 procent trhu se svými Super AMOLED displeji Samsung a ostatní velcí hráči, mezi něž se řadí právě LG nebo Apple, by si z tohoto šťavnatého koláče také rádi ukousli."
Čo s tým má Apple? Niečo mi uniklo? Kedy sa stali výrobcom displejov?
Petr
Tak LG uz jde k sipku uplne. Zblaznili se? Proc kazit telefon vypalujicim se OLED nesmyslem?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze