OLED displeje od LG se nadále šíří. Má jej i Huawei Mate RS

5
OLED displeje od LG se nadále šíří. Má jej i Huawei Mate RS
  • Bylo oficiálně odhaleno, že OLED displej se zaoblenými boky ve velmi drahém Huawei Mate RS vyrábí LG
  • Jde o první telefon v rámci nové spolupráce mezi oběma výrobci, přičemž LG má dle vlastních slov věnovat partnerství s Huawei „obzvláště velkou pozornost“
  • Zajímavostí také je, že technologie, díky které má Mate RS čtečku přímo v displeji, má být rovněž od LG

V současné době zuří v mobilním světě nenápadná válka, která je ovšem pro zúčastněné strany velice důležitá. OLED displeje jsou nepochybně budoucností smartphonů, ale jejich výroba a vývoj není samozřejmě zdarma, takže se častokrát vyplatí kupovat je od jiných značek. To vede k souboji Samsungu, který zásobuje svými OLED panely třeba Apple, a LG, které dodává OLED panely do Pixelu 2 XL a má už smlouvu také s Xiaomi.

Obě korejské společnosti se však snaží spolupráci neustále rozšiřovat a LG by mohlo získat díky nově zveřejněnému partnerství s Huawei nyní lehce navrch. Minulý týden oznámený a rekordně drahý Huawei Mate RS Porsche Design má totiž po bocích zakřivený OLED panel právě z dílen LG. To pro LG znamená počátek spolupráce s třetím největším výrobcem smartphonů na světě a podle všeho bude věnovat spolupráci s Huawei dle vlastních slov „obzvláště velkou pozornost“.

Teoreticky by tedy mohlo mít LG našlápnuto na pořádný výdělek. Stojí ovšem za připomenutí, že OLED panel rovněž nového P20 Pro od LG není. Vypadá to ovšem, že příští rok a možná i dřív už by to mohlo být jinak. Určitě také víte, že Mate RS má jako jeden z prvních telefonů čtečku přímo v displeji (byť má zároveň i tradiční na zádech). Podle posledních zpráv přitom vděčí telefon za tuto čtečku právě LG a jejich technologii, což nám může ledacos napovědět o letošních modelech od samotného LG.

Huawei Mate RS Porsche Design

Rozměry152,9 × 72,5 × 8,5 mm, 183 g
DisplejAMOLED, 6" (2 880 × 1 440 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:34 hodin

Zdroj: gsmarena.com, theinvestor.co

Diskuze ke článku
Mike
Skoda len, ze tychto telefonov sa preda zanedbatelne mnozstvo, takze monopol zostava stale Samsung. A pravom. Samsung je o triedu vyssie a ci chcete alebo nie, vyraba najlepsie displeje na trhu.
Petr
Lg je největším výrobcem LCD displejů a velkých OLED displejů, takže to znamená že co tady píšete jsou nesmysli.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze