Dočkáme se brzy zlevnění OLED displejů? Sharp investuje miliardy do vlastní výroby

Dočkáme se brzy zlevnění OLED displejů? Sharp investuje miliardy do vlastní výroby
  • Sharp se pustí do výroby OLED panelů, čímž bude konkurovat LG a Samsungu
  • Konkurence by mohla snížit ceny OLED panelů, což by se následně mělo projevit i v koncové ceně u zákazníků

Možná jste již slyšeli o ocenění, které získaly displeje nového iPhonu Xs a Xs Max. Ty zatím vyráběly společnosti LG a Samsung, nyní to však vypadá, že na trh s OLED panely vstoupí nový hráč. Tím nebude nikdo jiný než dodavatel LCD panelů pro Apple – japonská společnost Sharp. Tu v roce 2016 odkoupil Foxconn. LCD displeje dodává rovněž do nového iPhonu Xr.

Japonský výrobce se chystá použít vlastní OLED displej také do modelu Sharp Aquos Zero, který bude k dostání pouze v Japonsku. Pokud byste si náhodou chtěli udělat výlet do Japonska a Aquos Zero si zakoupit, můžete se těšit na 6,2palcový OLED displej s rozlišením 2 992 × 1 440 pixelů a baterii o kapacitě 3 000 mAh. Bohatý výkon zajistí Snapdragon 845 a 6 GB RAM. Smartphone navíc bude vážit pouhých 146 gramů.

Sharp Aquos Zero

Podstatné však je, že by mohl nový výrobce OLED displejů snížit ceny na trhu. Sharp se k tomuto kroku vyjádřil pro deník Reuters. Do výroby investoval 505 milionů dolarů (přes 11 miliard korun), aby mohl vybudovat novou továrnu na západě Japonska. Tato částka představuje necelou třetinu z toho, co se Sharp chystá do projektu investovat. V minulosti byla rovněž domluvena spolupráce se společností Japan Display, se kterou se měl Sharp domluvit na výrobě OLED panelů do televizí. Výroba by měla započít v roce 2019. Podaří se společnosti Sharp dohnat Samsung s jeho značným předstihem?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze