LG L-Series II: první dojmy z druhé generace stylovek (MWC 2013)

LG na MWC ukazuje celou škálu novinek. Kromě nových řad se nezapomnělo ani na nástupce v minulém roce velice oblíbené L-Series, tedy rodiny telefonů, které se snaží vystoupit z řady především stylově vyvedeným designem, ale za nízkou cenu. V tomto článku si shrneme naše první dojmy a hlavně vám přístroje ukážeme na komentovaném videu a fotografiích.

Jak už víte z našeho dřívějšího zpravodajství, druhá generace řady L bude rozdělena do dvou skupin. První skupina bude zahrnovat „obyčejné“ smartphony, druhá skupina s přídomkem Dual bude mít už podle svého názvu další slot pro SIM kartu navíc. Obě řady se ale nebudou lišit jenom tímto.

Oficiální fotografie nové řady L

LG Optimus L Series II – první pohled z MWC

Opět fešné stylovky

Jednosimkové modely jsou v podstatě evolucí úspěšné designové linie nastolené v minulém roce. Základem jsou lesklé plasty, zaoblený zadní kryt a stříbrná linka po bocích. LG zachovalo jedno hardwarové ovládací tlačítko pod displejem ve tvaru oválu, které navíc upgradovalo tím, že pod něj přidalo diodu, která umí svítit několika pěknými barvičkami, což určitě vypadá dobře. Šedé barevné varianty mají rádoby metalickou úpravu zadního krytu, bílé mají zdrsněný povrch, díky kterému se budou o něco lépe držet v ruce.

LG Optimus L7 II

Dvousimková řada se odlišuje daleko více zaoblenými hranami. Výrazným prvkem bude čtveřice kapacitních tlačítek pod displejem. Kromě tří standardních bude úplně vpravo ještě další, které bude sloužit pro přepínání SIM karet. Shodným prvkem s jednosimkovou řadou bude IPS displej, a to u všech modelů. U všech kousků jde také odejmout zadní kryt a podle potřeby vyjímat a zase zpět vkládat baterii.

Tip: Nová řada F oficiálně. LG představilo Optimus F5 a Optimus F7

Hardwarová výbava je u obou řad totožná. Nejsilnější je logicky nejvyšší model L7 s dvoujádrovým procesorem Qualcomm, 4,3 palcovým displejem s WVGA rozlišením a 2460 mAh baterií. Jeho reakce byly subjektivně velmi rychlé a určitě s ním nebude problém spouštět i náročnější hry či sledovat video s vysokým rozlišením a frameratem. Jedná se o vylepšení oproti L7 první generace, která měla jen jednojádro.

LG Optimus L5 II

Vyzdvihnout musíme velmi velkou kapacitu baterie – zmíněných 2460 mAh by mělo zajistit výbornou výdrž. Další dva modely už mají pouze jednojádrové čipy (Optimus L5 II od MediaTeku a Optimus L3 II od Qualcommu), ovšem rychlost jim v zásadě také nijak nechybí a všechny modely jsou optimalizován hodně dobře. To je oproti loňské první řadě rovněž posun. Samozřejmě výkonnostně náročnější operace nebudou jejich hlavní devizou. Stejná situace jako u procesorů je pak u displejů, fotoaparátů a tak podobně. Čím lepší výbavu budete chtít, tím více si budete muset připlatit. Každopádně rozhodně bude z čeho vybírat.

Stejně jako minulý rok i letos NFC obsahují jen vyšší modely L5 II a L7 II. Do nejnižších cenových pater tedy tato zajímavá technologie stále nepronikla.

LG Optimus L3 II

Inovace samozřejmě neprobíhali jenom na poli hardwaru. LG Optimus UI 3.0 přichází s mírným faceliftem, který se dotknul vzhledu některých prvků a nabídek. Nejdůležitější jsou ale nové aplikace, popřípadě nové verze již starších programů. Určitě znáte poznámkový blok Q Memo. Nově se v něm objevilo více pastelek, štětců a dalších nástrojů. Zajímavostí je třeba také Safety Care, program, umožňující nalezení ztraceného smartphonu. Dále se LG chlubilo třeba tím, že nové L-Series II zvládají lepší detekci úsměvu, což nazývá Cheese Shutter. V mnoha situacích se bude hodit i Q Translator, tedy překladač různých textů skrze fotoaparát, bez nutnosti cokoliv někam zapisovat. Kromě vylepšení, které vymysleli vývojáři LG, se samozřejmě můžete těšit i na veškeré známé novinky z operačního systému Android verze 4.1 (Project Butter, Google Now a další).

Aktuální řada Optimus kompletně pohromadě

Cena a dostupnost v ČR

Nyní na závěr těchto stručných dojmů ještě dodáváme odstavec o dostupnosti. Ze všech smartphonů řady L II nejprve na tuzemském trhu uvidíme nejnižší model L3 II, a to v dubnu. L5 II a L7 II dorazí v květnu s tím, že u všech tří bude k dispozici bílá a šedá barevná varianta. Poté do ČR dorazí také dvousimkové verze, a to koncem května, nebo spíše začátkem června. Oficiální české ceny co nevidět doplníme.

TIP! veškeré dění v Barceloně shrnuté ve článcích najdete na našem tagu MWC 2013

Diskuze ke článku
Zdeněk
Děkuji za info a videopohled. Už jsem se nemohl dočkat. Mooooooc pěkný ale až v květnu??? To nevydržím. :) Já osobně L7 II a šedou barvu. :)
Šimon
Mňa tiež zaujal L7 ale som zvedavý akú cenu dajú na SK trhu a kedy ku nám vôbec dôjde ;)
Zdeněk
L7 II má displej TFT nebo IPS??? V článku je IPS a ve videu je TFT. Díky za odpověď. :)
Tom
Mít L5 II dvoujádrový procesor, 1GB RAM, mechanickou spoušt fotoaparátu, tak by to byl pro mě favorit s ideální uhlopříčkou displaye, super designem a ani by mi nevadilo, že je od LG... škoda

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze