LG G Pro 2 bude představeno už příští týden (5x aktualizováno)

Jihokorejské LG nechce zahálet a své špičkové modely v řadě G hodlá pravidelně obměňovat. Spekulovalo se modelu G3, avšak na ten je ještě údajně čas. Chvíle nastala pro nový tabletofon s šestipalcovým displejem. Jeho představení chce LG stihnout ještě na MWC 2014 a zve proto na tiskovou konferenci 13. února.

Aktualizováno 7. 2. 2014 – datum představení

LG již dříve oznámilo, že představí nový špičkový tabletofon LG G Pro 2 v průběhu února. Nebude to však na veletrhu MWC na konci měsíce, jak všichni předpokládali, ale na samostatné tiskové konferenci již příští týden. Tvrdí to server ZDNet Korea, podle něhož již LG rozeslalo pozvánky na příští čtvrtek 13. února.

Krok LG představit svou novinku v předstihu je logický. Nebude se muset dělit o pozornost médií s ostatními výrobci na MWC 2014. Zvlášť, když má být 24. února představen nový Samsung Galaxy S5, který strhne většinu zájmu na sebe.

Aktualizováno 6. 2. 2014 - výkonný reproduktor

Na povrch vyplouvají nové informace ohledně zabudovaného reproduktoru. Ten by měl nabídnout výkon 1W, rázem by se tak stal tím nejvýkonnějším na poli mobilních telefonů. Celkově by měl být výkon o 30 % vyšší, než v případě modelu G Pro. Zapracovalo se samozřejmě také na výsledné kvalitě. Součástí novinky navíc bude aplikace s názvem Smart Listening, která poslouží pro lepší, uživatelskou optimalizaci zvukového výstupu.

LG G Pro 2

Aktualizováno 4. 2. 2014 - oficiální potvrzení specifikací

S blížícím se veletrhem v Barceloně se množí úniky o výbavě chystaných zařízení. Nově jsme se ale dočkali dalších nových informací o výbavě LG G Pro 2, ale nikoliv z úniku, ale oficiálně od LG. To potvrdilo, že nové LG G Pro 2 bude mít oproti LG G2 vylepšenou optickou stabilizaci fotoaparátu s názvem OIS Plus. Telefon bude umět také natáčet zpomalené video a rovněž 4K video v rozlišení 3840 × 2160 pixelů

Aktualizováno 29. 1. 2014 - první fotografie

Před dvěma dny LG oficiálně potvrdilo, že se v únoru dočkáme představení modelu G Pro 2. Neznali jsme však ani náznakem jeho podobu. To však dnešní den mění, neboť unikají první dvě fotografie, byť nepříliš valné kvality. I přesto odhalují tlačítka na zadní straně, která jsme poprvé viděli loni na vlajkovém modelu G2. Zdá se tedy, že se LG rozhodlo tlačítka prosadit a pokusí se je dostat do více modelů.

LG G Pro 2

Aktualizováno 27. 1. 2014 - oficiálně potvrzeno představení

Po spekulacích z minulého týdne přichází oficiální potvrzení modelu přímo ze strany LG. To na svých stránkách uvedlo, že se v únoru chystá představení modelu G Pro 2, který bude přímým následovníkem Optimusu G Pro, kterého se na domácím trhu v Jižní Koreji prodalo více než milión kusů. Únorové představení v podstatě potvrzuje dřívější domněnku, že novinku uvidíme na barcelonském veletrhu.

Původní informace z 24. 1. 2014

Nástupce modelu Optimus G Pro by měl přijít s větším displejem. Úhlopříčka by se měla zastavit až na 6 palcích a rozlišení bude samozřejmě FullHD. Povýší také hardware pod kapotou. Čekejme procesor Qualcomm Snapdragon 800 nebo 3 GB RAM. Interní paměť, stejně jako například informace o fotoaparátu nejsou známé. Mezi funkcemi se má objevit například podpora LTE-A a spekuluje se také o vylepšeném prostředí, které by lépe využívalo obřího displeje. Že bychom se dočkali více oken na jednom displeji po vzoru Samsungu?

Čtěte také: Zakřivený LG G Flex se v ČR začíná prodávat, cena je vysoká

K představení modelu G2 Pro by údajně mělo dojít na blížícím se veletrhu MWC 2014 v Barceloně, který se koná koncem února. Na této důležité akci plánuje odhalit své novinky také Sony, HTC či Samsung.

Zdroje: fonearena.com, social.lge.co, androidcommunity.com, androidcentral.com, social.lge.co, zdnet.co, talkandroid.com

Diskuze ke článku
Ip Man
Stejný hardware jako má Galaxy Note 3!
Lukáš
Další prosím!
Lopez
No....konec února bude zajímavý. Rozhodne o tom, jestli od jara s mobilem Samsung S5 nebo novým HTC One...Už aby to bylo...:)
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Dufam že bude oficialne dostupny aj na Slovensku :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze