Samsung rozesílá pozvánky do Barcelony. Dočkáme se Galaxy S5?

6

Samsung dnes světovým redakcím začal rozesílat pozvánky na akci Samsung Unpacked 5, která se bude konat 24. února v Barceloně, kde právě bude v té době probíhat známý Mobile World Congress. Číslovka 5 je navíc velmi výrazná a mohla by napovídat, že se opravdu nakonec dočkáme představení modelu Galaxy S5 právě na této akci.

Na akcích nazvaných Samsung Unpacked korejský výrobce pravidelně představuje své novinky z oblasti mobilních telefonů i tabletů. Akce se konají jak na velkých veletrzích, jako byl například ten v Berlíně nebo zcela samostatně, jako byla například Samsung Unpacked v New Yorku, na které světlo světa spatřil Samsung Galaxy S4 nebo Samsung Galaxy Gear. Také svůj předchozí vlajkový model, Samsung Galaxy S III, představil výrobce na samostatné akci v Londýně a očekávalo se, že také pro pátou generaci bude přichystána samostatná akce Samsung Unpacked tak, aby nikdo nepřipravil očekávanou novinku o pozornost, které by se jí mělo podle Samsungu dostat.

Akce Samsung Unpacked jsou vždy grandiózní: zleva Londýn (Galaxy S III), Berlín a New York (Galaxy S4)

Podle pozvánky, kterou nyní Samsung rozesílá novinářům, ale možná bude vše jinak. Další akce Samsung Unpacked s číslovkou 5, která je mimochodem na pozvánce velmi výrazná, se bude konat 24. února v Barceloně, kde bude právě probíhat Mobile World Congress. Vzhledem k oné výrazné pětce je možné, že Samsung změní svou strategii a že se opravdu dočkáme představení vlajkové lodě Galaxy S5. Na druhou stranu, na pozvánce je uvedeno, že se jedná o první epizodu a je tak možné, že se té druhé, na které bude Galaxy S5 odhalen, dočkáme opravdu na samostatné akci na jaře v některém z velkých světových měst.

Pozvánka na Samsung Unpacked 5 do Barcelony

Samsung Galaxy S5 by měl být opět špičkově vybaveným přístrojem, konkrétní specifikace ale zůstávají zahaleny tajemstvím. Spekuluje se o zhruba 5,2palcovém displeji s QHD rozlišením, 21Mpx fotoaparátu, senzoru otisků prstů a rychlém Snapdragonu 805 s 3 GB RAM. Ve vzduchu visí také otazníky kolem druhé varianty. Proslýchá se totiž, že Samsung představí klasickou plastovou verzi své vlajkové lodě a poté druhou, dražší s kovovým tělem.

Diskuze ke článku
Refael
U SGS 5 se už možná projeví po dohodě s Google čistější TW, blíže k čisté verzi KitKatu s menším nárokem na paměť.
Jsem každopádně napnutý, ale nevylučuji i případné zklamání.
lada
Včera jsem si hrál s S4 a jelikož mám Lumii a jsem zvyklý na rychlost WP, ťukal jsem stejně rychle. Rozčilovalo mě, že telefon na některé příkazy reaguje dost pozdě. Jsem tedy zvědav, jak Samsung pokročí. Musím ale vypíchnout desing. V tak kompaktním a lehounkém těle tolik technologie!! Nádhera. Ale zpomalený systém...děs.
Ptáček z asie
CPU: 2.5 GHz quad core/2 GHz octa core
Screen: 5.2 inch AMOLED @ 2560 x 1440
Storage: 3 GB with 32/64/128 expansion options
Camera: 16 MP rear, 3.2 front
Battery 3200 mAh

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze