LG F70 a F90: entry-level se čtyřjádrem, LTE a KitKatem

3

Smartphony střední a vyšší třídy nejsou to jediné, s čím do Barcelony přijelo jihokorejské LG, širokou skupinu méně náročných uživatelů, stejně jako těch, pro které je nízká cena důležitější než technické parametry, chce zaujmout levnými LG F70 a F90. Přes jejich zaměření do nižších pater nabídky však mimo jiné nabídnou LTE nebo KitKat.

Co se týče vzhledu, F70 a F90 nezastírá svou příbuznost s třetí generací řady L, které výrobce ukázal minulý týden. Takže se připravte na zaoblené rohy, hardwarové Domácí tlačítko pod displejem a lehce strukturovanou texturu na zádech telefonu, díky čemuž by nemuseli mít problém s otisky prstů.

Telefon je vybavený 4,5" IPS displejem s rozlišením 800 × 480 pixelů, což dává hustotu pixelů 199 ppi. Pod kapotou pak tepe čtyřjádrový Snapdragon 400 taktovaný na 1,2 GHz. Vnitřní paměť má v této cenové hladině standardní kapacitu 4 GB, ale telefon i podporuje paměťové microSD karty až do kapacity 32 GB.

LG F70

Na zadní straně F70 najdete pětimegapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou. Potěší však i přední VGA kamera. Přestože její rozlišení není příliš vysoké, na videohovory, pro které je určena to bohatě stačí. Jedním z hlavních taháků však kromě HSDPA, HSUPA je i přítomnost rychlých mobilních dat LTE. O napájení telefonu se pak postará vyměnitelná baterie s kapacitou 2440 mAh.

TIP: Novinky od LG naživo: G2 mini, G Pro 2 a F či L Series (fotogalerie)

Vyšší model F90 pak nabízí podobné parametry. Jedinými rozdíly mezi oběma modely je v displeji, fotoaparátu a kapacitě baterie. F90 má displej s úhlopříčkou 4,7" a rozlišením 960 × 540 pixelů. osmimegapixelový fotoaparát a 3000 mAh baterii.

LG F90

KitKat s nadstavbou LG

Oba telefony běží na Androidu 4.4 KitKat, který si však LG upravilo podle svých představ. Zajímavá je u této nadstavby především funkce QSlide, která umožňuje zobrazit několik oken aplikací, jako jsou internetový prohlížeč nebo přehrávač videa.

Na trhu by se mělo LG F70 objevit již v březnu v Evropě, další země v Asii a Latinské Americe by měly brzy následovat. Je pravděpodobné, že u F90 tomu bude také tak. Ačkoli LG zatím ještě neoznámilo ceny, za které se prodávat, alespoň u F70 se vzhledem k předchozími modelu F7 očekává, že by se mohla pohybovat kolem 100 dolarů (necelých dvou tisíc korun) při uzavření smlouvy.

Redakce mobilenet.cz je na veletrhu MWC 2014 osobně přítomna. Až zjistíme další podrobnosti o obou modelech, do našeho článku je doplníme.

Zdroje: reviews.cnet.com

Diskuze ke článku
Peto
Neviem,nakolko usporny je ten Snapdragon 400,ale tie kapacity baterii su velmi slusne a myslim,ze trojdenna vydrz pri setrnejsom vyuzivani by uz mohla byt celkom realna ;-)
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 23. 2. 2014 19:44
Zabudli ste do článku zaradiť LG G2 mini :)
Petr
Kdy se začne u nás prodávát lg F90 a jaká bude jeho cena.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze