Nejlepší základní chytré hodinky

Nejlepší základní chytré hodinky
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Tentokrát se zaměříme na hodinky s uzavřeným operačním systémem, tedy s omezenými schopnostmi
  • Do výběru se zařadili výrobci Huawei, Xiaomi i Withings

Jak moc jsou vlastně chytré hodinky chytré a co je činí „chytrými“? Odpověď na tuto otázku není tak jednoznačná. Pro někoho to může být pouhé měření kroků nebo přítomnost senzorů měřících zdravotní funkce, pro jiné zase možnost propojení s telefonem. Poznávacím znakem je často displej, ovšem, jak si ukážeme v dnešním výběru, ani na to se nelze spolehnout.

Vítejte u dalšího výběru, tentokrát zaměřeného na chytré hodinky s uzavřeným operačním systémem, tedy takové, na které si zpravidla nedoinstalujete aplikace a musíte se spokojit s tím, co vám předinstaloval sám výrobce.


Vybíráme nejlepší základní chytré hodinky

Xiaomi Mi Watch

Skvělou alternativu pro sportovní nadšence představují Xiaomi Mi Watch, které se chlubí dlouhou výdrží i povedeným designem, ale hlavně skvělým poměrem cena/výkon. Displej o velikosti 1,39 palce s jemnosti 326 PPI typu AMOLED zobrazí veškeré potřebné informace, ať už jde o údaje naměřené při sportování či notifikace z vašeho smartphonu a potěší také integrace GPS/GLONASS.

Xiaomi Mi Watch – videorecenze

Kromě velmi přehledně zpracované mobilní aplikace, kde lze podrobněji analyzovat jednu z více než 100 nabízených sportovních aktivit, je přítomna také vodotěsnost až do 5 ATM a množství ciferníků, které si můžete snadno rozšířit. V neposlední řadě vás mohou zaujmout opravdu dlouhou výdrží kolem dvou týdnů či příznivou cenovkou.

Huawei Watch GT 3

Elegantní Huawei Watch GT 3 lze pořídit v dámském i pánském provedení s prémiovým kovovým řemínkem. Hodinky mají kromě 1,43" AMOLED displeje se skvělou čitelností za všech podmínek také pěkně zpracovaný Always-On, voděodolnost do 5 ATM či možnost ovládání pomocí otočné korunky na pravém boku.

Operačním systémem je HarmonyOS 2.1, a přestože přímo v hodinkách virtuální obchod nenajdete, můžete omezený počet aplikací doinstalovat skrze mobilní aplikaci Huawei Zdraví. Z další výbavy stojí za zmínku monitoring spánku, velkého množství sportovních aktivit či okysličení krve.

Huawei Watch GT2 Pro

Pokud se vám zdají Huawei Watch GT 3 příliš drahé, můžete zvážit nákup levnějších (paradoxně však prémiovějších) Huawei Watch GT2 Pro. Tyto hodinky se mohou pochlubit například odolným tělem z titanu, ale také safírovým sklíčkem kryjícím 1,39" AMOLED panel.

Podobně jako u dalších hodinek značky lze počítat s dlouhou výdrží okolo dvou týdnů (bez zapnutého Always-On), podporou bezdrátového nabíjení Qi či monitoringem okysličení krve. Po vzoru Huawei Watch GT 3 lze navíc v omezené míře doinstalovat i vybrané aplikace.

Withings ScanWatch

Pokud vyžadujete opravdu velmi dlouhou výdrž a dotykový displej pro vás nehraje zásadní roli, rozhodně byste měli zvážit nákup modelu Withings ScanWatch. Hodinky nejen, že dobře vypadají, ale také jsou vyrobeny z hodnotných materiálů. Safírové sklíčko odolá většině škrábancům a vodotěsnost do 5 atmosfér znamená, že si s hodinkami klidně můžete jít i zaplavat.

Velkou předností je rovněž schopnost měření EKG či okysličení krve. Aplikace dostupná na Android i iOS pak nabízí velké množství informací o sportovních aktivitách i kvalitě spánku. Díky klasickému (analogovému) designu si navíc můžete být jisti, že hodinky ScanWatch z módy jen tak „nevyjdou“.

Huawei Watch Fit

Hledáte-li chytré hodinky vzhledem připomínající spíše chytrý náramek, zvažte nákup Huawei Watch Fit s velkým 1,64" AMOLED panelem a nízkou hmotností pouhých 21 gramů (bez pásku). Díky tomu jsou Watch Fit ideální pro sportovce, které jistě potěší také zvýšená odolnost do 5 atmosfér či přítomnost senzoru SpO2.

Huawei Watch Fit – videorecenze

Hodinky zvládnou na jedno nabití zhruba týden používání, nabíjení probíhá skrze magnetický konektor. Předností tohoto modelu je integrovaná GPS i 13 běžeckých tréninků, které vám pomůžou se připravit třeba na maraton. Potěší také nízká cena okolo 2 tisíc korun.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze