Nejlepší smartphone do 6 500 Kč

Více peněz, více muziky
Nejlepší smartphone do 6 500 Kč
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • V dnešním výběru se zaměříme na smartphony pro středně náročné
  • Do limitu 6,5 tisíc korun se vešla zajímavá sestava se slušnou výbavou
  • Standardem líbivější design, výkonný procesor a dostatečná výdrž

Pokud nehledáte konkrétní smartphone, ale chcete vědět, na co si dát při výběru telefonu pozor, nepřehlédněte náš podrobný rozcestník a také průvodce, ve kterém upozorňujeme na základní podmínky pro bezproblémový nákup.


Vybíráme nejlepší telefon do 6 500 Kč

Na co si dát pozor?

Každá cenová třída má své úskalí, ve střední třídě jde především o to nepropadnout různým marketingovým kampaním, které se vám snaží vnutit „ten nejlepší telefon za tu nejlepší cenu“.

Ani v cenové třídě do 6 500 Kč není příliš mnoho kvalitních fotomobilů, přesto se můžete spolehnout na slušné snímače. V této třídě je vhodné požadovat Full HD(+) displej, podporu 5G/LTE a ideálně také větší kapacitu baterie. Požadujte také novější operační systém, ideálně Android 11. Velkým benefitem je pochopitelně i podpora NFC.

Limit 6 500 Kč

Poco X3 Pro/Poco M3 Pro 5G

Pokud nepotřebujete sítě 5. generace, může vás zaujmout Poco X3 Pro, které za zhruba 6,5 tisíc korun nabídne 6,67" IPS displej s Full HD+ rozlišením. Displej rovněž nehyzdí velký výřez, má jen průstřel vlevo nahoře. Rovněž potěší vysoká obnovovací frekvence 120 Hz.

Výkon zajišťuje Snapdragon 860, kterému sekunduje 128GB interní paměť a 6GB RAM. Poco je vybaveno chlazením LiquidCool Technology 1.0 Plus, aby se procesor nezadýchal. Samozřejmostí je podpora microSD karet. Pochopitelně nechybí ani NFC a pro rychlá data je tu LTE. Čtečka otisků prstů je na pravém boku.

Baterie má kapacitu 5 160 mAh a Poco nabízí 33W nabíjení. Do 100 % tedy dobijete za něco málo přes hodinu. Vzadu poté naleznete hned 4 fotoaparáty: hlavní 48Mpx, kterému asistuje 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv se záběrem 119°. Následně jsou přítomny již dva fotoaparáty spíše z kategorie zbytečných. Jde o 2megapixelový makro fotoaparát a portrétní snímač.

Bez 5G se neobejdete? Alternativou může být model Poco M3 Pro, který nabízí podporu sítí 5. generace a je přitom levnější. Má však nižší obnovovací frekvenci displeje (90 Hz), menší paměť a méně výkonný procesor Mediatek Dimensity 700. Horší je také nabídka fotoaparátů, záleží tedy na vás, čemu dáte přednost.

Realme 8 5G

Realme 8 5G má 6,5" displej a nasazeno je Full HD+ rozlišení. Potěší 90Hz obnovovací frekvence. Pod kapotou je nasazen procesor Dimensity 700 se 4GB operační pamětí. Pro vaše data je připraveno 128GB úložiště. Potěší nasazení Androidu 11 a nechybí čtečka otisků prstů na pravém boku.

Ačkoliv na zadní straně můžete vidět tři objektivy, primárně budete řešit výsledky hlavního 48megapixelového snímače, který produkuje slušné snímky. Dále je připraven makro objektiv a černobílý portrétní snímač, ovšem jak už tomu tak bývá, jsou zde spíše do počtu. Ve výstřelu displeje se pak nachází čelní 16megapixelový snímač.

Realme 8 5G láká na baterii s kapacitou 5 000 mAh a má 18W nabíjení. Samozřejmostí je podpora NFC a v názvu zmíněného 5G.

Xiaomi Redmi Note 10S

U Redmi Note 10S můžete očekávat 6,43" AMOLED displej s Full HD+ rozlišením. Ve střední třídě u AMOLED panelu nijak nepřekvapí, že si vystačí s 60Hz obnovovací frekvencí.

Pod kapotou bije MediaTek Helio G95, očekávat můžete 6 GB RAM a 64GB úložiště pro vaše data. Naštěstí budete vždy moci sáhnout až po 512GB paměťové kartě. V telefonu je již připraven Android 11 a nadstavba MIUI 12. O zabezpečení se postará otisk prstu, přičemž čtečka je na pravém boku.

Zadní strana je domovem hned čtyř fotoaparátů. Hlavní má 64 megapixelů a doprovází jej 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv se záběrem 118°. Zbylé dva fotoaparáty jsou 2megapixelové a slouží pro makro a portrétní snímky. Zapomenout nesmíme na čelní fotoaparát v malém průstřelu s 13 megapixely.

Baterie s kapacitou 5 000 mAh podporuje 33W nabíjení. Dostalo se i na stereo reproduktory a NFC, bohužel, na 5G si zde budete muset nechat zajít chuť.

OnePlus Nord N10 5G

Nord N10 5G zaujme 6,49" Full HD+ displejem, který se navrch bude pyšnit 90Hz obnovovací frekvencí. Potěší také dostatečně výkonný Snapdragon 690, který je spjat se 6 GB operační pamětí, dostalo se i na slušnou paměť s kapacitou 128 GB.

Čtečka otisků prstů je na zadní straně, radost uživatelům udělají stereo reproduktory, stejně jako podpora NFC pro bezkontaktní platby a 5G. Na zadní straně je modul se čtyřmi fotoaparáty, kdy hlavní disponuje 64 megapixely. Sekundární je se záběrem 119° a 8megapixely ultraširokoúhlý. Třetí do party má 5 megapixelů a slouží pro portrétní režim. Nakonec je zde ještě makro fotoaparát se 2 megapixely. V malém průstřelu v displeji je pak 16megapixelová selfies kamerka.

Kapacita baterie se dostala na 4 300 mAh a podporováno je rychlé nabíjení o výkonu 30 W.

Vivo Y70

Vaší pozornosti by neměl ujít ani model Y70 od lehce exotické značky Vivo. Proč? Za cenu okolo 5,5 tisíc korun nabídne 6,44" AMOLED displej s optickou čtečkou otisků prstů, 8 GB RAM, 128GB interní paměť a slušný procesor v podobě Snapdragonu 665. Minimálně čtečka v displeji může některé příjemně překvapit.

Vivo Y70 láká na hlavní 48Mpx snímač, kromě něj je na zadní straně ale také také 2Mpx makro snímač a také 2Mpx bokeh senzor, tedy snímače takzvaně „do počtu“. Čelní 16Mpx kamerka nezklame a při troše snahy s ní lze vyfotit pěkné selfie.

Baterie s kapacitou 4 100 mAh dokáže zprostředkovat až dva dny výdrže na jedno nabití, a to i se zapnutým Always-On, za což výrobci náleží velká pochvala. Výdrž je tedy skvělá, co však potěší možná ještě víc, to je podpora rychlého 33W nabíjení, kdy zhruba za 20 minut můžete nabít z 0 na 50 %. Nechybí podpora NFC, ovšem na 5G se nedostalo.

Motorola Moto G60

Moto G60 za cenu jen málo převyšující 5 tisíc korun nabídne téměř vše podstatné. Těšit se můžete na 6,8" IPS panel s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. O výkon se stará Snapdragon 732G a 6GB RAM. Pro vaše data je připraveno 128GB úložiště a samozřejmostí je Android 11.

Motorola G60 nabízí 108Mpx fotoaparát, přičemž jde o populární senzor Samsung ISOCELL HM2. Dále najdeme ve fotovýbavě 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv a 2Mpx bokeh senzor, výčet zakončuje 32megapixelová selfie kamerka. Velkým lákadlem je i baterie s kapacitou 6 000 mAh.

Podpora NFC je samozřejmostí, stejně jako přítomnost čtečky otisků prstů, v tomto případě na zádech, ovšem 5G chybí. Vzhledem k ceně je to však akceptovatelné.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze