Které Samsungy obdrží Android 14 a One UI 6? Seznam je pořádně dlouhý

2
Které Samsungy obdrží Android 14 a One UI 6? Seznam je pořádně dlouhý
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Aktualizace se dostane i na vybrané modely staré přes tři roky
  • Například jde o řadu Galaxy S21
  • Nový systém obdrží i několik modelů řady Galaxy A a Galaxy M

Samsung patří mezi výrobce, kteří se chlubí vůbec nejdelší softwarovou podporou. Ta se navíc vztahuje nejen na vlajkové modely, ale i na mnohé zástupce střední třídy. Jelikož výrobce poměrně jasně definoval délku podpory u jednotlivých modelů, lze poměrně dobře odhadovat, které konkrétní modely Samsungu se dočkají Androidu 14 a nadstavby One UI 6.0. Velmi dobře to shrnul sammobile.com, který přinesl i rozsáhlý seznam telefonů a tabletů, jež s největší pravděpodobností obdrží Android 14. Samozřejmě v době, až jej Google finálně vydá.

Aktualizace se dostane na všechny vlajkové modely posledních třech generací, takřka totéž platí pro ohebné modely. Očekávat ji může i řada výrazně cenově dostupnějších modelů z řad Galaxy A a Galaxy M + loňské top tablety řady Galaxy Tab S8.

Zařízení od Samsungu, která zřejmě obdrží Android 14:

V tuto chvíli je těžké předjímat, kdy a jaký model aktualizaci obdrží. Samotný Android 14 bude vydán zřejmě na přelomu srpna a září, první telefony od Samsungu by jej tak mohly dostat odhadem v říjnu a půjde primárně o dražší kousky. Výrobce se však postupně „prokouše“ k dalším modelům. Například loni se mu většinu modelů podařilo aktualizovat do konce roku.