Koronavirus úřaduje. Samsung očekává výrazný pokles prodejů telefonů i televizí

22
Koronavirus úřaduje. Samsung očekává výrazný pokles prodejů telefonů i televizí
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Největší propad výrobce očekává v období od března do konce června
  • Nad vodou má Samsung držet segment paměťových čipů, o které bude zájem

Samsung uvedl, že v důsledku pokračující pandemie nového typu koronaviru očekává výrazný pokles zisku v průběhu právě probíhajícího 2. čtvrtletí roku 2020, o čemž informoval cnbc.com. Důvodem je nejen samotný virus, ale také fakt, že většina klasických obchodů je uzavřena. Poptávka po nových spotřebičích tudíž klesá, Samsung přímo zmiňuje například telefony nebo televize. Koronavirová pandemie může také dle slov Samsung přibrzdit investice do 5G infrastruktury.

Jihokorejský výrobce naopak očekává nadále pokračující nárůst poptávky po paměťových čipech používaných například v různých serverech. V tomto období totiž mnoho společností posiluje kapacity datových center tak, aby vyhověly většímu počtu uživatelů.

Samsung si je vědom, že nižší poptávka bude přetrvávat i ve druhé polovině roku, a tedy nejen v právě probíhajícím kvartále. I přesto se však dočkáme tradičních premiér nových produktů. Půjde tak nejen o další ohebné telefony, ale také novou generaci oblíbené řady Galaxy Note s perem S-Pen.

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Tak prej kvůli virusu, to jo. Že ta jejich slavná S20 za čtyřicet litrů laguje, neostří, má zelený a displej a přehřívá se. Lidi to vracejí ve velkém. Ale může za to virus, to jo.
Lukes
Pomohlo by, kdyby dali slevu 5 litru, lide by to kupovali vice! Ano, chteji si udrzet cenu, neslevovat, udrzovat svoji prestiz, nepotrebuji slevnovat a podobne blbosti.. Jenze ono to jaksi nefunguje, ze? Neni marketingove lepsi skousnout svoji hrdost, slevit cenu v teto dobe, mit mensi zisk na 1 kousku, ale hlavne prodat? Ne, radeji nechame miliardy kousku na sklade - bez zisku a prodeje, ale hlavne neslevnime..
Filip
Ne jenom Samsung, vschny firmy ocekavaji velke poklesy.
Martin
Jako koupit si telefon, který stojí 37 500 a je až na 6 místě co se týká fotoaparatu, tak to jako zůstanu u Iphone 11 pro

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze