Kdo uloví mapy HERE? Bude to Google nebo německé automobilky?

18

Mapové podklady od společnosti Nokia jsou poměrně horkým zbožím. Dostane je pod svá křídla Google, nebo vyhrají německé automobilky, které za účelem koupě uzavírají partnerství?

Mapové podklady HERE jsou ve světě navigací poměrně velký pojem. Jedná se o oblíbenou variantu mnoha uživatelů a není to tak dávno, co se map dočkali i uživatelé systému iOS. Poslední dobou se mluvilo o velkém zájmu společnosti Google, která se údajně chystá mapové podklady zakoupit. Ovšem do řady potencionálních kupců mapových podkladů se dostává další hráč.

TIP: Autonomní F 015 od Mercedesu už jezdí v ulicích

Automobilky Mercedes-Benz, BMW a Audi spojují své síly za účelem získaní právě map z dílny společnosti Nokia. Cíl všech zmiňovaných automobilek je jasný. Snížit závislost na Googlu, k čemuž by nákup map HERE jednoznačně pomohl. A právě Google již několik let pracuje na svém autonomním voze. Samořídící vozy potřebují mít prakticky dokonalé mapové podklady, kde nestačí mít jen názvy ulic. I to je nejspíše jeden z důvodů, proč Google o mapy HERE stojí. Cena kterou si bude muset potencionální zájemce připravit by se měla pohybovat okolo 2 miliard dolarů.

Blízký zdroj deníku The Wall Street Journal tvrdí, že největší hrozbou pro automobilový průmysl by bylo, kdyby Google vyvinul operační systém pro autonomní vozidla a dal by je k dispozici pro každého zdarma.

Autonomní vozidla jsou velkým tématem a nejspíše také budoucností. Na svém samořídícím automobilu pracuje nejedna velká společnost a objevilo se i pár informací, že do svého automobilu se pouští i Apple.

Zdroje: slashgear.com, wsj.com

Diskuze ke článku
Dan
Modleme se, aby se NIKDY nic takového nestalo. HERE mapy jsou lepší než Google. Ten z nich udělá akorát další paskvil.
M
Na co Microsoft čeká ? Až zase přijde o další apku a výhodu ? Proč MS neochraní svou platformu WP a mapové podklady od firmy, kterou již zčásti odkoupil (mobilní divizi)?
Na co zase MS čeká ? Pořád a stále pasivita. Pořád stejnej.
tomas
Je jedno kto to kupi len nech to neni apple lebo potom sa mozeme s mapami rozlucit. Mozno ma microsoft dozivotne pravo pouzivat mapy na lumie takze ich nepotrebuje kupovat
pavel
Přál bych je spíše applu, aby jsme měli již kvalitní mapy, jelikož here mi přijdou nejlepší :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze