Jsme obětí šikany americké administrativy, tvrdí Abraham Liu ze společnosti Huawei

61
Jsme obětí šikany americké administrativy, tvrdí Abraham Liu ze společnosti Huawei
Fotografie: Huawei
  • Podle Abrahama Liu nejde jen o útok na společnost Huawei, ale o útok na liberální řád založený na pravidlech
  • Huawei nijak neviní Google ze současné situace, respektive z toho, že se okamžitě podřídil nařízení shora
  • Na řešení nastalé situace se v současnosti pracuje

Abraham Liu, který zastupuje Huawei před institucemi Evropské unie, se pro Reuters vyjádřil k aktuální situaci mezi americkou vládou a Huawei.

Společnost Huawei v rozhovoru označil za oběť šikany administrativy amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ať už s tímto výrokem souhlasíte, či nikoliv, Liu v podstatě nahlas řekl to, co si již mnozí myslí. Zároveň znovu potvrdil, že Huawei úzce spolupracuje s Googlem na řešení problematických obchodních restrikcí pocházejících z Washingtonu, o kterých jsme byli poprvé informování ke konci minulého týdne.

V Googlu nemají absolutně žádný důvod nás blokovat. V současnosti úzce spolupracujeme na tom, jak tuto situaci zvládnout a zmírnit dopady rozhodnutí americké administrativy“, řekl Abraham Liu. Zároveň dodal, že Huawei nijak neviní Google ze současné situace, respektive z toho, že se americký gigant okamžitě podřídil nařízení shora.

Podle Abrahama Liu však nejde jen o útok na společnost Huawei, nýbrž o útok na liberální řád založený na pravidlech. „Otcové zakladatelé Ústavy Spojených států amerických by byli znepokojeni“, vyjádřil se Liu. Na to, abychom mohli posoudit, jakým směrem se bude nastalá situace dále ubírat, je zatím příliš brzy. Můžeme tak jen doufat, že vše dopadne v zájmu samotných uživatelů co možná nejlépe a znesvářené strany dosáhnou konsensu.

Diskuze ke článku
XxX
Největší objetí je koncový zákazník, který doplácí, že se 2 strany hádají. Nestojím na straně USA, ani Huawei, přesto, že vlastním Huawei. Spejří mě pouze jedno, pokud někdo někoho nařkne, ať už ze špionáže, krádeže duševního vlastnictví, proč se to nechalo zajít tak daleko, že na to doplatí milionů uživatelů Huawei? Chce snad USA uživatele naštvat, aby si vybíjelo vztek na Huaweii? Zatím to vypadá opačně. Nevím, co má společného Google s lidmi, kteří si koupili Huawei mimo Čínu, kde jsou všechny potřebné licence zaplacený!? Za mě je za tím daleko víc než špionáž, duševní vlastnictví... Zřejmě to, že Huawei předběhl USA ve vývoji o několik let, jejich hrdost jim nedá, aby byli odkázaný na síť od komunistické Číny. Nenapadá mě nic jiného, že USA chce minimálně Huawei přišlápnout, popř. zničit, aby získali licenci potřebné k nové 5G síti za pakatel.
Areon
Trump si z veřejného sektoru dělá srandu a jeho důvody k sankcím jsou k smíchu. Legrační na tom všem je, že jediný prokázaný výrobce, který do svých zařízení skryl Backdoor je Americké Cisco. Snad to Huawei přežije. Jejich konec nebo stáhnutí ze světového trhu by zvýšil ceny a zpomalil vývoj nových technologií do telefonů. Nechápu těm co tleskají Trumpovi, nejspíš svou zabedněností nechápou negativní vliv případného konce Huawei na celý mobilní trh.
Jj
Týpek obhajující čínskou firmu která je založena v totalitní zemi protkanou propagandou, na pokyn spolupracující s vládou, kde bez sociálních kreditů nemůžeš využívat ani hromadnou dopravu bude něco hlásat o liberalismu, tak to je fakt trapas.. a co má říkat Amerika, která taktéž byla blokována různými formami ať už zákaz prodeje některých apple výrobků, nebo službami, které Čína banovala. Hnuz toto.
Far
Ale ono to tak je. USA jednoduše nestíhá držet s čínou krok a tohle je jediná možnost jak ji zpomalit. Trump už pomalu stahuje ocas, když mu jeho rádci konečně vysvětlili jak si usa stojí oproti číně. Řekne se komunistická čína, ale to co provádí usa je už dávno za všemi morálními hranicemi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze