Huawei nelení a řeší náhradu obchodu Play od Googlu. Ve hře je Aptoide

34
Huawei nelení a řeší náhradu obchodu Play od Googlu. Ve hře je Aptoide
  • Huawei se bude primárně spoléhat na vlastní obchod AppGallery
  • Pro jistotu však již probíhají námluvy s alternativním obchodem Aptoide

Vláda USA uvalila sankce na čínskou společnost Huawei, která nyní nesmí obchodovat s americkými firmami. Mimo jiné to znamená, že spolupráci přerušil Google. Výsledkem je, že telefony Huawei nebudou mít přístup ke službám Google a aktualizacím. Vše se dotkne i obchodu Play s hrami a aplikacemi. Aktuálně sice běží 90denní lhůta odkladu, ale Huawei se přesto připravuje na to, že za tři měsíce budou nová zařízení od Googlu odstřižena. Co má v plánu?

V telefonech Huawei se již nachází aplikace zvaná AppGallery, který sdružuje aplikace a hry. Je jakýmsi konkurentem pro Galaxy Store od Samsungu. Jde o nejjednodušší řešení od Huawei, které ho nebude stát námahu a zachová uživatelům přístup alespoň k některým aplikacím. Stále jich však Huawei má málo a uživatelům by taková nabídka rozhodně nemohla stačit.

Huawei tak nemá v ruce jen jediný plán B. Portugalský server dinheirovivo.pt přišel s informací, že Huawei již intenzivně jedná se společností Aptoide. Ta má na svědomí patrně vůbec největší alternativu k obchodu Play od Googlu. V obchodě Aptoid se nachází přes 900 tisíc aplikací a 200 miliónů aktivních uživatelů.

Pokud by došlo k dohodě mezi Huawei a Aptoide, a zároveň sankce proti čínské společnosti po 90 dnech opětovně nabyly platnost, bude zajímavé sledovat, jak Huawei nový obchod uvede v život. Na případně nově představených telefonech by totiž mohl nabízet pouze volně dostupnou verzi Androidu, která zcela postrádá jakékoliv služby Googlu.

Diskuze ke článku
HeXXX
Drzim jim palce. Tohle je od americanu prasarna, kterou odnesou hlavne lide v Evrope.
Miki
Načase prestať používať google sračičky. Dá sa to.
Josef
Akorat jim to prilaka anti-google uzivatele, tohle je nepotopí, android je opensource a bez gapps se taky da..
Pazdrat
Tak jestli se nedohodnou, tak může Čína udělat těžítka z od září prodaných IPhonů v Číně a to se pak kluci cupertinští ( a nejen oni) budou divit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze