Blufuje! Tvrdí analytikové o Trumpově hrozbě uvalení 10% cla na iPhony

6
Blufuje! Tvrdí analytikové o Trumpově hrozbě uvalení 10% cla na iPhony
  • Trumpova hrozba by podle některých mohla být jen součástí prezidentovi strategie v jednání s Čínou před summitem G20
  • Čína by podle analytika ze společnosti Bernstein mohla zakázat prodej Apple produktů na svém území, případně se pokusit přerušit dodávky zařízení

Prezident Trump pobouřil americkou veřejnost, když uvedl, že by ji 10% zdražení jablečných telefonů neuškodilo a mohla si je i tak bez problémů dovolit. Trnem v oku mu je výroba iPhonů v zahraničí a nejraději by ji přesunul na domácí půdu. iPhony totiž sice jsou navrhovány v USA, ale součástky včetně jejich výroby a finální kompletace jsou v režii čínských dodavatelů.

Podle CNBC však mnoho analytiků Trumpovi nevěří a shodují se na tom, že prezident opravdové uvalení 10% cla nechystá. Trumpova hrozba by podle některých mohla být jen součástí strategie prezidenta v jednání s Čínou před summitem G20. Tony Sacconaghi, analytik ze společnosti Bernstein, důrazně varuje před vyeskalováním obchodní války s Čínou. Nejlidnatější asijský stát by podle něj mohl zakázat prodej Apple produktů na svém území, případně se pokusit narušit dodávky zařízení. Ani jeden ze scénářů by Applu rozhodně radost neudělal.

Diskuze ke článku
ochtl
ano čína by měla na svém území zakázat prodej předražených šuntů apple,to by se ušákům protáhly ksichty...
Jj
Součástí prezidentovi strategie?? *Prezidentovy

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze