Jaké byly nejpopulárnější smajlíky roku 2021? Výběr vás (ne)překvapí

Jaké byly nejpopulárnější smajlíky roku 2021? Výběr vás (ne)překvapí
Fotografie: Unicode
  • Čelo žebříčku nejpoužívanějších smajlíků vypadá podobně jako v roce 2019
  • Zajímaví jsou i vítězi jednotlivých kategorií

Emoji neboli smajlíci, patří už řadu let neodmyslitelně k osobní komunikaci pomocí písemné elektronické formy. Jako každý způsob výměny informací se i tento vyvíjí v čase, což se ve své výroční zprávě snaží zmapovat konsorcium Unicode, které se stará o standardizaci těchto výrazových prostředků.

Poslední zpráva se pak zabývá tím, jak se tento způsob posunul v posledním roce. I navzdory okolnostem zůstává čelo žebříčku neměnné. S velkým odstupem je nejčastěji používaný obličej, který se směje tak moc, až z toho začne plakat. Druhé je pak typické srdce. Grafické znázornění je pak: 😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊.

To víceméně odpovídá stavu z roku 2019, navzdory okolnostem se do čela žebříčku nedostaly roušky, injekce ani žádné další novinky.

Pokud bychom neposuzovali jednotlivé emoji, ale jejich skupiny, pak jsou v posledním roce vidět následující trendy:

  • 🚀 Raketa z dopravních prostředků symbolizuje pokrok a očekávání velkých změn.
  • 💪 Biceps je nejčastěji používaným emoji z tělesných částí vyjma rukou a běžně se používá k označení síly, úspěchu, překonávání překážek, cvičení, předvádění se, chlubení se nebo vyhrnutí rukávu při přijímání vakcíny.
  • 💐 Kytice se hodí pro všechny příležitosti: gratulace, oslavy a vztahy různých druhů, ať už platonické, nebo romantické.
  • 🦋 Motýl je nejběžnější zvíře mezi emoji a představuje změnu, krásu a přírodu.
  • 🤸 Člověk dělající hvězdu. Možná to není nejoblíbenější sport na světě, ale je to nejoblíbenější sportovní emoji naznačující štěstí a radost. Poznámka: oblíbená kombinace s černou dírou naopak naznačuje blížící se katastrofu 🤸🕳️.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze