Jak prolomit Face ID? Stačí maska za tři tisíce korun

14
Jak prolomit Face ID? Stačí maska za tři tisíce korun
Fotografie: Apple.com
  • Maska je vytvořena pomocí 3D tisku, make-upu a silikonu
  • Náklady na masku, která dokáže prolomit Face ID, činí něco přes 3 tisíce korun

Internet je v poslední době plný videí, na kterých lidé testují Face ID. Tentokrát s novým videem přišla vietnamská kybernetická bezpečnostní firma Bkav, která tvrdí, že díky své masce dokázala prolomit Face ID na novém iPhonu X.

Apple iPhone X maska face id

Maska je navržena tak, aby zakrývala mapování hloubky obličeje a má realistické výřezy pro oči, nos i ústa. Bkav tvrdí, že maska je vytvořena kombinací 3D tisku, make-upu a 2D fotek. Nos je pak tvořen ze silikonu.

Náklady na výrobu takové masky jsou poměrně nízké. Konkrétně se jedná o částku 150 dolarů, což je v přepočtu něco přes tři tisíce korun. Maska byla vyrobena za necelý týden.

Technické parametry Apple iPhone X

Kompletní specifikace
Konstrukce143,6 × 70,9 × 7,7 mm, 174 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejPOLED, 5,8" (2 436 × 1 125 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetApple A11,
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 450 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémiOS 12
Akumulátor2 716 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:39 hodin
Dostupnostlistopad 2017,

Zdroj: theverge.com, theregister.co, youtube.com

Diskuze ke článku
ANO
Jako jedno se musi nechat. Je urcite daleko snadnejsi ziskat 3D scan obliceje nez neci otisk prstu nebo rohovky. Defacto staci mit nekde druhe zarizeni jako iphone x a proste cizi oblicej naskenovat. Pak staci naskenovat svuj oblicej a z rozdilu si vytisknout z gumoveho materialu masku primo na svuj xicht.
Nicmene stejne jako u touch ID je tu porad otazka kdo a proc by to delal? Ze sel lagroid otevrit pomoci fotky, to je celkem tristni a jiste nebezpeci muze skryvat. Ale vse je to vicemene "v rodine". Proste u blizkych lidi, kteri by se do telefonu chteli dostat a tam bude vzdy nejbezpecnejsi PIN, protoze kdyz si clovek nakopiruje vas xicht nebo otisk prstu, tak to vyjde nastejno, ale uznavam, ze s tim otiskem prstu to asi bude slozitejsi nez si vytisknout masku.
Ale v naprosto drtive vetsine pripadu jsou tyhle zabezpeceni proti ztraceni, kradezi atd, kde nic z toho nehrozi a je to vlastne stejne bezpecne jak cokoliv jineho.
Kikan
Jedno se musi nechat!!! Jak neco Apple predstavi, tak se to vsichni snazej pomluvit a udelat z toho bublinu jako prase!!???????? Samsung se otevrel fotkou, napsal se jeden clanek a slo se dal. Apple predstavi FaceID, frajeri na to vytvarej profi masku, kterou delaj tejden v labolatornich podminkach a pise na se na to 400 clanku a udela se 30 videi abych to vsichni videli jak se to nepovedlo!!????????
verva
Pořád tvrdím, že tyhle věci jako otisk prstu, otevírání přes obličej jsou jen čistě oblbováky na lidi, protože se zastavil vývoj a hledají se nové cesty a tohle je jen výplň hluchého místa podobně jako to rádoby bezdrátové nabíjení. Obojí mám na svém telefonu a ani jedno nepoužívám. Ono stačí být prostě na své věci opatrný a data, co mám v telefonu??? jednak nemám co skrývat a vím, že šikovný hacker se mi tam dostane levou zadní třeba už jen přes bluetooth. Pojďme spíš tlačit na výrobce ať se vývoj hýbe v opravdu v podstatných oblastech, které mají praktické využití.
Jed
Pěkné video. V praxi, pokud někdo ukradne / zabaví telefon a potom bude vytvářet masku za 150$ co zabere týden práce, tak po týdnu neverifikace si iPhone stejně vyžádá zadání pinu, takže takhle to neklapne :-) Leda nejdříve týden dělat masku potom ukradnout telefon pak by to možná klaplo.
Stejně jak u face ID, tak u touch ID je pořád rychlejší dotyčného praštit tyčí po hlavě a ten xicht / prst prostě naskenovat a utéct :)
Osobně si myslím, že je pin pořád bezpečnější a pokud se přejde na biometriku, pak je jedno jestli face nebo touch výsledek bude podobný zvlášť s ohledem na čas výroby a zabezpečením iPhone vyžádání kódu po určitém čase :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze