Huawei Mate 30 Pro: smartphone s příchutí zakázaného ovoce

17
Huawei Mate 30 Pro: smartphone s příchutí zakázaného ovoce
  • Vlajková loď Huawei se u nás v současnosti nedá zakoupit
  • Důvodem je nařízení americké vlády zakazující spolupráci amerických společností s Huawei
  • Telefon získal první místo v benchmarku fotoaparátu DxOMark
  • Má Kirin 990 či 6,53" OLED displej se zaoblenými boky a 27W bezdrátové nabíjení

V posledních týdnech jsme měli příležitost si detailněji otestovat Huawei Mate 30 Pro, který na nás zapůsobil kromě osobitého designu také fotoaparátem a opravdu výkonným hardwarem v čele s novým čipsetem Kirin 990.

Vzhledem k tomu, že se u nás vlajková loď čínského výrobce zatím neprodává a v současnosti ani nelze předvídat, jakým směrem se bude v nejbližší době situace mezi vládou Spojených států amerických a společnosti Huawei ubírat, přinášíme vám krátkého průvodce, který vám pomůže se lépe zorientovat ve všem, co se týká Mate 30 Pro.

Jeho velkou předností je fotoaparát, který čítá celkem čtyři snímače. Primární senzor o rozlišení 40 megapixelů a světelnosti f/1.6 doplňuje další 40Mpx Ultra-Wide Cine snímač a samozřejmě nechybí ani 8megapixelový teleobjektiv, který zprostředkuje až trojnásobný optický zoom. Posledním senzorem je pak takzvaný time-of-flight snímač.

Mate 30 Pro je na tom skvěle i co se nahrávání videa týče. S příchodem nového čipsetu je schopný natáčet i 4K videa s 60 FPS, což, jak dokazují nové Pixely 4, stále není úplně běžnou praxí. Uživatelé navíc mohou pořizovat extrémně zpomalené záběry v 7 680 FPS při HD rozlišení

Během testování Mate 30 Pro jsme fotoaparát podrobně otestovali, a to jak ve dne, tak v noci. A náš verdikt? Výsledky mile překvapily a telefon se rozhodně řadí k těm nejlepším fotomobilům současnosti.

Samozřejmě jsme si ani nenechali ujít příležitost porovnat, kam se Huawei s fotoaparáty posunul během půl roku, který uplynul od představení Huawei P30 Pro s pětinásobným optickým zoomem. Přichystali jsme vám tak jak denní, tak noční srovnání. Většinu fototestů necháváme rozhodnout na čtenářích, během testování Mate 30 Pro si však můžete přečíst i názor fotografa a člena redakce, Petra Vojtěcha.

V neposlední řadě jsme v rámci již 14. mobileDrinku zprostředkovali možnost si Huawei Mate 30 Pro vyzkoušet i našim čtenářům.

S Huawei Mate 30 Pro jsme rovněž natočili několik videí, ať už se jedná o první dojmy s Martinem Pultznerem či dojmy po dlouhodobějším testování včetně komentovaného srovnání fototestu Huawei P30 Pro a Mate 30 Pro (srovnávané fotografie se nachází v článku uvedeném výše).

Huawei Mate 30 Pro je nádherný telefon s nejistou budoucností. Vyzkoušeli jsme ho

Huawei Mate 30 Pro – první dojmy

#mobileDrink 14 v Praze: iPhone 11, Mate 30 a elektromobily

Diskuze ke článku
Ondra
Kolik ještě bude recenzí na telefon, kterej se tu nedá koupit? STAHP.
Dodo
Tak stroj to je krásny, bohužel otěže drží pevně v rukou Donald Trump.
Sat
I kdyby to byl ten nejlepší telefon na světě a stál polovinu, tak bych si ho nekoupil. Komunismus je zlo a Hauwei je výkladní skříní toho odporného režimu. Prezident Si Ťin-pching vyhrožuje odpůrcům režimu, že skončí s "rozdrceným tělem" a "roztříštěnými kostmi"
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cina-hongkong-demonstrace-ujgurove.A191014_111956_zahranicni_jhr

Fuj, hnus. Trumpa nemám rád, ale ať ty sankce vydrží co nejdéle. Za pár let se budeme všichni divit. Už teď je polovina Afriky díky půjčkám v čínském zajetí.
Displej
Pokiaľ Trump nepovolí, Huawei padne na hubu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze