Jak by mohl vypadat telefon s rolovatelným displejem?

4
Jak by mohl vypadat telefon s rolovatelným displejem?
  • Na první pohled to vypadá jako větší pero s displejem na jedné straně
  • Z boční strany se vysune displej

Ohebné telefony se z říší sci-fi pomalu přesouvají do reality a někteří z nás měli dokonce tu možnost si je osobně vyzkoušet. Vzniká tak otázka, kam dál by se mohl vývoj posouvat. Dalším logickým krokem ve využití ohebných OLED displejů je jejich rolování. Taková technologie už existuje a LG ji používá u televizí. Postupem času se zcela určitě zmenší a pronikne i do světa mobilů.

Samsung Galaxy Stick

Jak by pak mohl vypadat telefon, který takovou technologii využívá? Tak právě tuto otázku si položil designér Pranab P Kumar a svoji odpověď nazval Galaxy Stick Concept. Ten vypadá ve složeném tvaru jako větší pero, jehož zploštělou čelní stranu zabírá OLED displej s hodinami, notifikacemi a také integrovanou čtečkou otisků prstů. Z jedné strany pak lze vytáhnout displej a udělat z celého zařízení standardně vyhlížející smartphone.

I když samozřejmě vyvstává celá řada otázek, jako co bude podpírat displej, anebo kam se v tak malém zařízení vměstná baterie, je to rozhodně zajímavá ukázka designu, který rozhodně dobře vypadá a vzdáleně připomíná už zapomenutou Nokii 7380. Líbilo by se vám něco takového i ve vaší kapse?

Diskuze ke článku
Vít Richter
Tahle značka už má i jeden výstavní kousek.

https://www.youtube.com/watch?v=ke0xr7O-5aE
Absolut NoFak
No tak až se to vypálí, tak to člověk aspoň může schovat, aby se na to nemusel koukat.
Martin
Tak to já si počkám na LG, ten je s rolovací obrazovkou nejdál ze všech ani BOE a ani Samsung není na dobré cestě, BOE je tak na 54% a Samsung pouze na papíře.
wtf!
flip phone se jim nepovedl a to ani zdaleka a tohle se jim povést má :D :D :D nenechte se vysmám

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze