I Dell chce počítače skládat a ohýbat. Ukázal zajímavé koncepty

I Dell chce počítače skládat a ohýbat. Ukázal zajímavé koncepty
  • Dell představil prototypy skládacího a ohebného počítače
  • Do prodeje nejspíše nepůjdou
  • Ukazují ale směr vývoje

Nastala doba ohebná a kdo neukáže alespoň náčrt nějakého zařízení, které by šlo poskládat na dvě poloviny, ten nemá jistou budoucnost. Proto se přidal i Dell, jehož počítače si obvykle spojujeme s konzervativním designem a nasazením v pracovním procesu. Najde se i tam místo pro netradiční konstrukce? Jistý si nejspíš není sám výrobce, který oba dva přístroje zatím představil pouze jako prototypy, o jejichž budoucnosti není zdaleka rozhodnuto.

Dell Ori

Koncept nazvaný Duo se sestává ze dvou 13,4palcových obrazovek a nápadně připomíná Surface Neo od Microsoftu. Dell v doprovodném komentáři na dell.com tvrdí, že by taková sestava měla dopomoci k lepšímu multitaskingu a práce s perem má být přirozenější než s myší a klávesnicí.

Prezentace konceptů začíná v čase 32:54.

Podobně by měl fungovat i koncept Ori, který ale spoléhá na ohebný displej, stejně jako Lenovo ThinPad X1. Zde by se měla stírat hranice mezi notebookem a tabletem, takže mezi zábavou a prací. Jak už bylo řečeno, uvedené koncepty Dellu nejspíše nenajdou cestu k zákazníkům, ale jasně ukazují, kudy se bude ubírat vývoj v oblasti přenosných počítačů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze