Podívejte se, jak to sluší Porsche Design Honor Magic V2 RSR naživo

Fotogalerie
1
Podívejte se, jak to sluší Porsche Design Honor Magic V2 RSR naživo
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Verze Porsche Design se odlišuje zády i odolností vnějšího displeje
  • Prozatím nebyla oznámena dostupnost ani cena, která bude rozhodně ambiciózní

Kromě oficiální evropské premiéry skládačky Honor Magic V2 jsme se dnes na akci v Lipsku dočkali rovněž ohlášení speciální edice s označením Porsche Design Honor Magic V2 RSR. Spolupráci s německým designovým studiem Porsche Design (založeným samotným F. A. Porsche v roce 1972) jsme během let mohli zaznamenat již u několika výrobců smartphonů a nyní se jí může chlubit právě Honor. Prvním plodem této spolupráce je přitom v současnosti jeden z nejzajímavějších ohebných telefonů, tudíž rozhodně stojí za pozornost i tato speciální edice. V čem se oproti klasickému provedení liší?

Barva à la Porsche, design jakbysmet

Začněme důležitou informací, a to tím, že dostupnost Porsche Design Honor Magic V2 RSR v tuto chvíli nebyla oznámena. Kdy se tak podívá na trh (zda mezi nimi bude i ten náš) a kolik vůbec bude stát, v tuto chvíli nevíme. Vzhledem k cenovce 48 990 Kč (1 999 eur) u „základního“ provedení, lze však očekávat, že Porsche Design Honor Magic V2 RSR bude ještě dražší, přičemž se zřejmě nebude jednat o úplně zanedbatelné navýšení.

Pohled na speciální edici Porsche Design Honor Magic V2 RSR z premiéry v Lipsku

Pokud však někdo touží po exkluzivní skládačce a má slabost pro Porsche, může jej Porsche Design Honor Magic V2 RSR poměrně snadno zaujmout. Telefon jsme si mohli na krátkou chvíli vyzkoušet, ačkoliv se na něj zpočátku prezentace smělo pouze dívat, nikoliv sahat. Konstrukčně se jedná stále o extrémně tenký (9,9 mm) ohebný smartphone s velkým vnitřním i vnějším displejem, který si na první pohled můžete (s ohledem na hmotnost i již zmíněnou tloušťku) snadno splést se zařízením klasické konstrukce. To je ostatně i jedna z hlavních předností Magicu V2, jak popisujeme v naší podrobné recenzi.

Na první pohled viditelnou odlišností od standardního Magicu V2 jsou pak záda v šedém provedení Porsche Agate Grey, resp. se jím do velké míry inspirují. Od běžného Magicu V2 je odlišuje rovněž tvar, kdy má vystouplá linie u Porsche Design Honor Magic V2 RSR odkazovat na kapotu ikonického Porsche 911. V neposlední řadě si lze všimnout upraveného fotomodulu.

Dostupnost ani cena Porsche Design Honor Magic V2 RSR prozatím nebyla oznámena.

Dalším rozdílem, který jsme si však nemohli vyzkoušet, je použití odolnějšího, tzv. nanokrystalického, skla na vnější obrazovce. To by mělo dosahovat 7. stupně na Mohsově stupnici a být odolné vůči běžným škrábancům. Poslední (viditelnou) změnou je pak rozhraní telefonu, resp. speciální „skin“ Porsche Design odkazující právě na tuto značku.

Honor Magic V2

Rozměry156,7 × 74,1 × 9,9 mm, 231 g
DisplejOLED, 7,9" (2 344 × 2 156 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2,
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh