iPhony 14 se v roce 2022 naučí 8K video. Verze mini to už nezažije

9
iPhony 14 se v roce 2022 naučí 8K video. Verze mini to už nezažije
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Mini verze by měla skončit s řadou iPhone 13
  • Nejmenší iPhone 14 tak bude mít 6,1palcový displej
  • Za dva roky by se Face ID mohlo schovat pod displej

Známý analytik Ming-Chu Kuo se opět skrze 9to5mac.com rozpovídal o budoucnosti iPhonů. Tentokrát jsme se dozvěděli, že v roce 2024, kdy by měla dorazit řada iPhone 14, už bude přírůstek novinek chudší. Dočkáme se zřejmě iPhonu 14, iPhonu 14 Pro a iPhonu 14 Pro Max. Sami vidíte, že už ve skupince chybí nejmenší iPhone, se kterým Apple údajně nepočítá, a to z důvodu špatných prodejů současného iPhonu 12 mini. Letos bychom se však iPhonu 13 mini ještě měli dočkat.

Nejmenší iPhone se tak nedočká novinky v podobě podpory záznamu 8K videa, která by v roce 2022 měla do iPhonů dorazit. Sluší se připomenout, že telefony s Androidem 8K video dokážou nahrávat již od loňského roku, samozřejmě ale jen pár kousků s výkonnými procesory. V roce 2022 by tak měly dorazit dva iPhony s 6,1palcovými displeji a jeden s 6,7palcovým. Mají také v příštím roce nabídnout i inovovaný hlavní fotoaparát se 48 megapixely a velikostí jednoho pixelu 2,5 μm.

Postupně má pokračovat proces minimalizace senzoru Face ID, a to už v letošním roce, díky čemuž bude moci Apple postupně ukrajovat velikost výřezu v displeji. Vše by mělo vyústit v umístění senzoru pod displej, avšak až v roce 2023.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Kolik sekund 8K nahrajou s těma 64GB?😂😂😂
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Revoluce 😂 hlavně ten hnusný notch.. Po letech bude jako u G8.
David Hyšpler
David Hyšpler
Tak dorazi v roce 2022 nebo 2024?
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Kdysi vizionáři, dnes trapáci. SW ok, ale HW je tragikomedie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze