iPad 3 příjde v březnu, nabídne quad-core a lepší displej

3

Zdroje serveru Bloomberg, jež jsou prý blízké výrobě, prozradily další ždíbky informací o třetí generaci tabletu společnosti Apple. Stále více lidí poukazuje na vydání v březnu, nyní se navíc přidávají informace o některých hardwarových specifikacích.

Jak už se říkalo mnohokrát, Apple podle všeho chystá další generaci iPadu na březen letošního roku. Továrny v Číně nastartovaly produkci teď v lednu a pracují 24 hodin denně, aby stihly požadované množství vyrobit a předzásobit tak obchody na celém světě. Vyvrcholit by vše mělo v březnu, kdy bude iPad 3 údajně přestaven a připraven k prodeji.

Také se šušká, že by měl nový iPad nabídnout podoru bezdrátové technologie LTE, kterou si bere na paškál kalifornská firma Cupertino. A to není vše, další zdroje tvrdí, že iPad 3 příjde nově se čtyřjádrovým procesorem, lepším grafickým čipem a Retina displejem s vyšším rozlišením (zřejmě 2048 x 1536 pixelů), než tomu bylo u iPadu 2. Vše samozřejmě prospěje rychlejší odezvě a reakcím systému, o pokročilejších aplikacích ani nemluvě.

TIP! Přečtěte si také naši recenzi na iPad 2.

Bohužel nevíme přesně, nakolik pravdivé uniklé informace jsou. Apple se ale rozhodně potřebuje dostat zpět na koně. Výstava CES ukázala mnoho nových tabletů s Androidem, s nimiž vyrukuje konkurence a některé kousky vypadaly velmi přitažlivě. Stačí se podívat na Acer Iconia Tab A510 nebo nový Transformer Prime a další. Pokud tedy chce Apple zůstat vedoucím výrobcem tabletů, musí se patřičně otáčet. Doufejme, že se vše odhalí již příští měsíc v Barceloně.

Zdroje: bloomberg.com