iPad 3 dorazí údajně v březnu, další generace už v říjnu

5

Máme tu další vlnu oblíbených spekulací a přemítání o další generaci tabletu společnosti Apple. Tentokrát ale nejmenované zdroje zacházejí ještě dál a tvrdí, že mají informace i o čtvrté generaci iPadu. A co více, té se prý dočkáme taktéž letos.

To, že iPad 3 (nebo možná iPad 2S či iPad 2 HD) dorazí na trh nejspíše v první polovině roku, víme už dávno. Tajemné zdroje zásobovacích řetězců však začínají vířit vodu a tvrdí, že nový iPad příjde na trh v březnu letošního roku. Zde ale dříve známé spekulace končí a nám se dostává další informace. Server DigiTimes říká, že se máme u třetí generace těšit na HD displej s rozlišením 2048 x 1536 pixelů a podstatně lepší výdrží baterie.

Ostatní hardwarové specifikace už se tak razantního skoku nedočkají a třetí generace tak podle všeho bude jakousi přípravkou. Apple toho má využít a snížit cenu iPadu 2 až o 100 dolarů.

Podstatně zajímavější jsou však informace týkající se iPadu 4 (označovaného někdy též iPad 3, pokud bude mít třetí generace přízvisko iPad 2 HD nebo iPad 2S), který by se měl objevit na trhu už v říjnu letošního roku, tedy půl roku po uvedení třetí generace. Ten se pochlubí displejem o úhlopříčce 9,7 palců a stejným, nebo vyšším rozlišením, než v případě předchozí generace. Tentokrát už revoluce dorazí i na ostatních frontách a my tak narazíme na mnohem lepší hardware a velmi specifické, unikátní aplikace, které pomohou čtvrté generaci se ještě více odlišit od konkurence.

Samozřejmě zcela věřit nemůžeme ničemu a jediné, co nám zbývá, je čekat a doufat, že se předpovědi naplní. Podstatnou otázkou však zůstává, na kolik lepší může mít hardware čtvrtá generace iPadu a zda se vyplatí jej kupovat po tak krátké době.

Zdroje: digitimes.com

Diskuze ke článku
David B.
Podle mě nový iPad přinese quad-core, který teď má Asus eee Pad Transformer Prime a mainstreamu je to jedno. Až ho nový iPad přinese tak všichní z toho budou jak na švestkách :)
Marek
Ja bych rekl ze bude iPad 2S a prinese +- to same vyplepseni jako iPhone 4S tj. retina display, Siri, procesor hadam ze bude stejny (A5) a design bude stejny jako u iPadu 2 :) Takze Apple lehce upravi iPad 2 a trojka bude nekdy v budoucnu:)
Realistik
To snad neni ani mozny jak tomu nekdo zase nalitne. Je to kazdy rok stejny, spekulace o tom jak Apple vyda 2 ipady, iphony za rok. Proc by to proboha delal? Co by z toho mel? On je snad nekdo dohani ci co, ze by mrhaly penize na vyvoj? Logicky nic kratsiho nez rocni renovace necekejte.

Zajime je velmi casto vychazeji zpravy od duveryhodnych zdroju, ktere se jeste nikdy nemylily a pokazde je to kachna. Ale to nevadi jelikoz priste prijde dalsi jeste zarucenejsi zdroj s jeste vetsim nesmyslem.
JK
David B: ano budou z toho na švestkách protože quadcore od Applu je dělán 28nm kdežto Asus má 40nm a to je trochu jiná liga chápeš?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze