Acer Iconia Tab A510 přináší Android 4.0 a Tegru 3

3

Na výstavě CES nebyly k vidění jen zářivé a očekávané modely předních výrobců mobilní branže. Některé kousky se představily potichu a v ústraní. Mezi ně patří i zajímavý a stylový tablet společnosti Acer. Své majitele potěší především nejnovějším procesorem Tegra 3 a operačním systémem Android 4.0.

Tip: Přečtěte si také recenzi předchůdce – Acer Iconia Tab A500.

O existenci modelu A510 jsme věděli již dříve, oficiálního potvrzení se však dočkal až zde, na výstavě CES 2012. U stánku společnosti Nvidia jste mohli nalézt stojany s několika modely, které prahly po ozkoušení. Kromě vlajkové lodi s názvem Iconia Tab A700 totiž také A510 rozhodně stojí za pozornost.

Nadupaný prcek

Iconia Tab A510 se rozhodně nezdá. Svým strohým a formální designem nepoutá přílišnou pozornost a soustředí se především na praktičnost a funkčnost. Předchůdce s číslovkou A500 je znát a nebýt menších rozměrů a méně viditelného ocelového lemu na okrajích, daly by se modely lehce poplést.

Jakmile se však dostanete pod kapotu, je na co koukat. Kromě procesoru Tegra 3 s taktem 1,3 GHz od Nvidie, se novinka chlubí především operačním systémem Android v nejnovější verzi Ice Cream Sandwich. Úhlopříčka displeje je stejná, jako v případě nově odhaleného kolegy A700. Měří 10,1 palce a zobrazuje o něco menší rozlišení – 1280 × 800 pixelů, což je stále dostatek pro komfortní zážitek ze sledování.

Z hlediska multimédií nesmí chybět i fotoaparát s rozlišením 5 Mpx a přední kamerka s rozlišením 2 Mpx pro videohovory. Balíček připojení si drží standardní kombinaci Wi-Fi, volitelného 3G (podle modelu) a slotu pro paměťové karty microSD, jenž rozšíří interní úložiště.

Základní vlastnosti tabletu Iconia Tab A510

  • Procesor Tegra 3 s taktem 1,3 GHz
  • Operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • 5Mpx fotoaparát, 2Mpx přední kamerka
  • Wi-Fi, 3G, slot pro paměťové karty microSD

Bohužel toho moc o tabletu známo není a mimo odhalených specifikací lze jen přelouskat fotografie. Dostupnost i cena jsou neznámé a my si tak budeme muset počkat na oficiální tiskovou zprávu a rendery. Do té doby si vychutnejte video níže.

Zdroje: liliputing.com

Diskuze ke článku
Johan
Tak jsme dospěli k tomu, že plynulost Androidu zajišťuje procesor na 1,3 GHz. Hurá. Teď ještě kopnout tenhle systém někam a dát na tablet skutečně nějaký použitelný operační systém. A nebo kopnout tablety někam a ubírat se směrem ultrabooků. Tak v tomhle má Intel naprostou pravdu.
mára
možná se mě to zdálo ale na tom videu byl kolem druhé minuty jedem povědomý kovboj ... že by red dead redemption pro tablety? :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze