Nový iPad a iOS 5.1 budou odhaleny na začátku února

4

Poslední dobou se spekulace o nové generaci iPadu množí jako houby po dešti. Po několik nedávných novinkách, které poukazovaly na březnové vydání a několik pikantních specifikací třetí generace tabletu, se do boje zapojuje i japonský blog Macotakara, který tvrdí, že se odhalení dočkáme už na začátku února.

Blog prý kontaktoval asijský zásobovací řetězec společnosti Apple a spojil se i s několika americkými zdroji, z čehož dokázal vydedukovat, že Apple hodlá na začátku února pořádat speciální prezentaci, na níž představí nejen nejnovější iPad 3, ale také novou verzi operačního systému iOS s číslovkou 5.1. Vzhledem k vypuštěné betaverzi systému a aktivní práci továren nevypadá únor zas tak nereálně.

TIP! Přečtěte si také recenzi na iPad 2.

Specifikace, které se u třetího iPadu očekávají, mají samozřejmě předčít konkurenci ve všech směrech. Čtyřjádrový procesor bude podpořen HD displejem s rozlišením 2048 x 1536 pixelů a Apple slibuje unikátní sbírku aplikací, šitých na míru třetí generaci tabletu.

Oficiálních detailů se nejspíše nedočkáme dříve, než na samotné prezentaci, pokud se opravdu bude konat a pokud na ni bude odhaleno to, co se šušká. Nezbývá, než čekat.

Zdroje: phonearena.com, macotakara.jp