iOS 5 je tady. Aktualizujte svůj iPhone, iPod a iPad

13

Apple před několika okamžiky zpřístupnil aktualizaci na novou verzi operačního systému iOS5, která přináší řadu novinek a zlepšení. Aktualizujte svůj iPhone, iPod a iPad už nyní!

Uživatelé stávajících iPhonů, iPadů a iPodů se nového iOS 5 dočkají dříve, než se začne prodávat nová generace Apple iPhone 4S. Oznámil to CEO Applu Tim Cook na tiskové konferenci u příležitosti představení iPhonu 4S. Update je k dispozici už nyní a přináší několik zásadních inovací. Novinkou bude vylepšený systém upozornění včetně stahovací notifikační lišty, kterou Apple více méně okopíroval z Androidu. Potěší také nová funkce novinového stánku pro čtení magazínů a novin a vhod přijde i možnost spustit fotoaparát už ze zamykací obrazovky, novinkou bude také integrace iCloud, iMessage, hledání přátel a řada dalších vylepšení. Nainstalováním iOS5 navíc odpadne nutnost kvůli každému updatu připojit iPhone k počítači. Updaty budou doručovány už i bezdrátově. Všechny funkce jsme popsali již v červnu v našem souhrnném článku o iOS 5.

TIP: přečtěte si preview Apple iPhone 4S

Kdo dostane update?

iOS 5 si mohou stáhnout majitelé následujících zařízení:

  • Apple iPad
  • Apple iPad 2
  • Apple iPhone 3GS
  • Apple iPhone 4
  • Apple iPod Touch 3.generace
  • Apple iPod Touch 4.generace

Přečtěte si, co vše přinese update na iOS 5

Postup aktualizace

Pro získání aktualizace stačí vaše iOS zařízení připojit kabelem k počítači, spustit iTunes (které jsou už v aktuální verzi v češtině - stačí v záložce Edit-Preferences zvolit jazyk) a klepnout na tlačítko aktualizovat. Celý proces trvá v závislosti na vašem připojení 10-20 minut. Někteří uživatelé však hlásí kvůli přetížení serveru Applu i časy kolem 2-3 hodin. iTunes poté automaticky zazálohují, aktualizují a obnoví vaše zařízení. Na internetu se ale objevují zprávy od mnoha uživatelů o chybách při procesu aktualizace (chyba 3200), na kterou jsme rovněž narazili. Vypadá to, že se jedná o problém na serverech Apple z důvodu přetížení.




Aktualizace iOS zařízení krok za krokem

Podařilo se vám aktualizovat úspěšně nebo jste také narazili na chybu 3200?

iCloud

Apple spustil kompletně také službu iCloud, do které se můžete přihlásit zde. Nejdříve je ale potřeba iCloud aktivovat na vašem iOS zařízení.

Diskuze ke článku
Arnold
Rád bych se zeptal redakce, nechystáte také nějaký článek o možnostech propojení iphone s TV ? Software na fotografie, videa, hry, výkon už možná na to bude... dík
Martin
At koukam jak koukam, tak v iTunes zatim zadny update na iOS5 :-( cekam na to jak na vodu zivou :-)
Jirka
Večer, protože to pustí z USA, u nás je cca 7 hodin posun... tak to bylo i s ostatními updaty.....
Propojení s TV už dávno jde, buď HDMI kabelem, nebo přes AppleTV (velmi levné a navíc streamuje televize ČT, NOVA a další archivy - nutný Jailbreak - cca 5 minut)...
Michal
Prosím Vás, neviete ako je to s podporou 3GS? bude podporovaný aj naďalej? plánujem si ho zaobstarať z bazáru

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze