Intel údajně také vzdává MeeGo, nechce být sám

1

Krátce potom, co ukončil svou pouť mobilní operační systém WebOS (i když možná ne úplně), se do party přidává i MeeGo. Intel totiž pozastavuje jeho vývoj z důvodu nedostatku zájmu ze strany partnerů.

Když Nokia oznámila přechod k systému Windows Phone a odklon od MeeGo, Intel se zavázal udržet MeeGo naživu, vyvíjet jej a jít svou vlastní cestou. To se mu bohužel nepovedlo a neúprosný mobilní trh si vyžádal další daň v podobě umíráčku pro nadějně vypadající operační systém.

Zpráva rozhodně nepatří mezi nejpříjemnější, protože je MeeGo velmi schopný systém s velkým potenciálem. Důkazem budiž Nokia N9, která byla odborníky i laickou veřejností přijata velmi dobře a i my můžeme z vlastní zkušenosti systém více než pochválit.

TIP: Podívejte se také na využití systému na Nokii N9, ajak vypadá MeeGo na tabletu.

Intel prozatím informace o opuštění systému MeeGo oficiálně nepotvrdil, ale zdálo by se to být logickým krokem. Velké trojici (iOS, Androidu a Windows Phone 7) tak ubývá další potencionální konkurent.

Zdroje: digitimes.com

Diskuze ke článku
Radim
Velké trojici :D snad velké dvojici, ne? Jediný, komu ubyl konkurent je malá trojice (Symbian, Blackberry a WP 7). iOS ani Androidu žádný potenciální konkurent neubyl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze