LG předběhne Nokii, představí novinky s MeeGo

LG se ujalo iniciativy a projevilo zájem o platformu MeeGo, kterou Nokia odložila na vedlejší kolej. Výrobce má s touto platformou vážné plány a svědčí o tom záměry, ve kterých počítá s několika chytrými zařízeními, včetně tabletů. Očekávanou události tak bude konference MeeGo konaná v San Franciscu.

MeeGo logo

Nová platforma MeeGo u jejíhož zrodu stála Nokia s Intelem má přeci jen vyhlídky, že s ní bude počítáno i do budoucnosti. Korejský výrobce LG má zájem umístit MeeGo do svých připravovaných chytrých zařízení. Dokonce již v příštích týdnech se můžeme dočkat prvních snímků, na kterých budou chystané prototypy. LG chystá řadu novinek a tabletů, které poběží na MeeGo. Důležitou událostí by měla být nadcházející konference MeeGo konaná v San Franciscu od 23. května do 25. května.

TIP: Podívejte se, jak bude vypadat OS MeeGo pro nové Nokie

Co se týče Nokie, vypadá to že v jejich očích byla tato platforma odsunuta na druhou kolej nebo alespoň pro Nokii v současné době není prioritou. Svědčí o tom i její nedávné partnerství s Microsoftem a z toho plynoucí spolupráce, kdy systém Windows Phone 7 bude používaný v chytrých zařízeních Nokie. Jedno zařízení s tímto systémem je však u Nokie údajně stále ve vývoji a mohli bychom se jej letos dočkat. Nyní to vypadá, že iniciatuvu přebírá LG. Také jste zvědavi, čeho se dočkáme?

Zdroje: fonearena.com, m.engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze